Carnavalscupcake

Hou jij net als Robèrt ook zo van carnaval? Dan is dit dé masterclass voor jou! Maak een carnavalscupcake met je favoriete kostuum!

Ingrediënten:
Basisrecept cupcakes

Overige ingrediënten:
Marsepein

Benodigdheden:
Paletmes
Boetseersetje
Textuurmatjes
Roller
Penselen
Bakje water
Satéprikkers
Uitsteekring in de maat van een cupcake
Eetbare stift

Stap 1: Rol van marsepein een mooi stukje uit, iets groter dan je cupcake. Rol het niet te dik, dat is niet zo lekker. Daar steek je een plakje uit. Duw de rafelige randjes een beetje glad met je vingers. Het rondje leg je op je eerste cupcake.

Stap 2: Maak de details voor het gezicht. Voor de masterclass maakten Rémy en Robèrt een clowntje. Draai een grote rode neus van marsepein. Het balletje leg je op de cupcake, iets uit het midden. Met de zwarte eetbare stift zet je twee streepjes voor elk ook op het marsepein. Met marsepein maak je een balletje met twee scherpe puntjes eraan. Dat leg je neer en heel voorzichtig met het paletmes druk je in het midden een klein gleufje. De puntjes van het balletje krul je naar boven voor een vrolijke clown.

Stap 3: Rol nog wat marsepein uit voor het hoedje. Met dezelfde steker kun je het hoedje uitsteken. Snij het rondje door, zodat je een halfrond hoedje krijgt. Leg dat boven de oogjes op de cupcake. Maak dan het haar met een knoflookpers en plak dat vast aan de zijkant van het hoofdje, net onder je hoedje. Met een bolletje marsepein van een andere kleur maak je het hoedje helemaal af.

Stap 4: Uit een stukje uitgerolde marsepein snij je een truitje. Die versier je met snoepjes bijvoorbeeld voor een vrolijk effect. Met kleine rolletjes marsepein van een andere kleur kun je heel leuk de boordjes van je truitje maken. Het truitje leg je op je tweede cupcake. Maak van marsepein een strik: twee bolle buitenkanten en smal in het midden. De strik versier je met leuke figuurtjes en een rolletje marsepein om het midden af te werken. De strik komt aan de bovenkant van je tweede cupcake op de trui.

Stap 5: Maak een mooi ondergrondje voor je derde cupcake. Rol daarna met marsepein de broek: twee wat dikkere rolletjes maken, die zet je aan de bovenkant aan elkaar vast. Versier ook de broek met snoepjes. Daaronder maak je twee schoentjes. Maak twee wat grotere druppels voor de schoenen en twee kleinere bolletjes voor de hakken. Die zet je met de tenen naar buiten toe vast aan je broekspijpen. Leg je broek op je cupcake.