Fruitcakepops

Vind jij die kleine cakepops ook zo leuk? In deze masterclass leer je hoe je – met soms heel grappige technieken – hoe je levensecht fruit maakt met marsepein.

Ingrediënten:
Basisrecept voor 6 cupcakes (is een ruime hoeveelheid!)

Overige ingrediënten:
Marsepein
Vloeibare chocolade

Benodigdheden:
Cakepopstokjes
Cakepopvorm of cakepopmaker
Cornetje

Stap 1: Kijk goed naar het fruit dat je wil namaken. Voor een citroen maak je met marsepein een klein balletje. Daarna maak je daar met de muis van je handen een puntje aan. Met een beetje chocola kun je dit puntje op je popcake zetten. Voor een citroen heb je twee puntjes nodig.

Stap 2: Als je het tweede puntje van de citroen erop hebt gezet, mag het cakeje op het stokje. Maak met het cakepopstokje eerst al een klein gaatje in het puntje waar je het stokje doorheen gaat steken. In dat gaatje doe je een heel klein beetje chocola. Let op dat je niet teveel erin doet, anders komt alle chocolade eruit!

Stap 3: Nu kun je de cakepop in de gele chocolade dopen. Belangrijk is dat de chocolade vloeibaar is. Als je de cakepop door de chocolade hebt gehaald, dan zie je dat het al een beetje op een citroen begint te lijken.

Stap 4: Met een tandenborstel kun je met vloeibare kleurstof gemengd met water wat donkere spikkeltjes op je citroen spetteren. Doop je tandenborstel in de kleurstof en spetter dat van boven af op de cakepops. Hou je tandenborstel niet te dichtbij de cakepop, anders worden de vlekjes te groot.

Tip: Voor extra plakkans, kun je met koelspray eventjes op de plek spuiten waar je het marsepein op de cakepop hebt gezet.