Taart bekleden met botercrème

Wil jij de taart die je hebt gemaakt mooi afwerken met botercrème? Bekijk dan hier het filmpje van de masterclass en leer de trucs.

Basisingrediënten:
25 g custardpoeder 
225 ml melk 
25 g suiker 
½ vanillestokje 
250 g boter 
80 g basterdsuiker 


Keukengerei
Spuitzak
Spuitmondjes
Paletmes

Stap 1. Pak je gemaakte taart erbij. Heb je verschillende lagen, spuit dan als eerste met de spuitzak tussen de lagen ook wat botercrème. Begin in het midden en maak een spiraalbeweging naar buiten. Leg er eventueel ook wat vruchten in. Leg de volgende laag erbovenop en druk deze zachtjes aan.
Stap 2. Begin bovenop de taart. Hou het paletmes stil en draai de taart om de bovenkant bedekt met boter crème te krijgen.
Stap 3. Smeer wat boter crème aan de zijkant, zet het dik aan. Hou je paletmes ertegenaan en draai de taart rond, om de taart egaal bedekt te krijgen met botercrème.
Stap 4. Werk de bovenkant als laatste af door het paletmes iets schuin te houden en nog even over de taart te vegen.
Stap 5. Spuit een randje aan de onderkant door met de spuitzak kleine toefjes te maken en rond te gaan. Dit kun je ook aan de bovenkant doen. Versier de taart zoals jij leuk vindt!

Tip. Als versiering kun je een plakje kiwi gebruiken. Snij een plak af en maak hier met het ms een blokjespatroon in, maar snij het niet helemaal door. Als je het dan een beetje uitdrukt, krijg je een mooi effect.

Tip. Ook appel kun je als versiering gebruiken. Snij hiervoor een aantal partjes af en druk deze tussen je vingers tegen elkaar aan, zodat er een beetje sap uit komt en de partjes een beetje tegen elkaar aan plakken. Spreid de partjes dan een beetje uit als een waaier.