Maak open eclairs met Harry Mercuur

Hoe je een eclair moet maken, leer je in een andere cupcakeclass. Hoe je hem kunt versieren met chocolade leer je hier.

Ingredi├źnten:
Chocolade (wit, puur, melk)

Keukengerei: 
Marmeren steen
Paletmes / glaceermes
Steekmes
Plastic vel
Lijmkam
Tempereer-plastic

Chocola tempereren:
Stap 1. Smelt de chocolade.
Stap 2. De chocola die je net gesmolten hebt, moet eerst op de juiste temperatuur komen. Dit doe je door 2/3e van je chocola over de marmeren plaat uit te strijken.
Stap 3. Ga steken met je mes. Duw de chocola dus telkens terug op een hoopje met je steekmes en strijk het daarna weer uit over de plaat. Herhaal dit een paar keer.
Stap 4. Check de temperatuur van de chocola, door met je knokkel even kort in de chocola te duwen. Is dit koud, dan kan de chocola terug in het bakje met de andere chocolade.
Stap 5. Spreid alle chocolade uit over het plastic. Schud het vel een klein beetje, om alle lijnen weg te krijgen.
Stap 6. Je kan nu met een lijmkam strepen trekken in de chocola, of maak met je vingers mooie patronen. Bekijk wat je leuk vindt.
Stap 7. Als je tevreden bent, kun je de chocolade in de koelkast hard laten worden. Daarna heb je de perfecte versiering voor op de eclair.


Tip: Je kan ook met een spuitzak wat druppels maken op een velletje plastic. Druk er daarna een ander velletje op en druk de druppel wat plat. Dan krijg je mooie schelpen.
Tip: Je kan ook nogmaals met een andere kleur chocolade (bijvoorbeeld door witte chocola te kleuren met kleurstof) over de donkere chocolade heen gaan, om een nog speelser effect te krijgen.