Ondergronden

Heb jij een mooi poppetje gemaakt, maar wil je je taart net iets meer power geven door het poppetje op een bijpassende ondergrond te zetten? Bekijk dan snel de masterclass om te zien hoe het moet!   

Hout:
Ingrediënten
Chocola (wit en puur)

Keukengerei:
Houtnerfkam
Plastic vel
Paletmes

Bereiding:
Stap 1. Smelt de chocola
Stap 2. Smeer de gesmolten donkere chocola met het paletmes uit over het plastic vel. Zorg er wel voor dat de chocola niet te heet is.
Stap 3. Ga er daarna met de houtnerfkam overheen. Beweeg de kam een beetje op en neer om een echt houtnerfeffect te krijgen.
Stap 4. Laat het even hard worden in de koelkast
Stap 5. Voeg een tweede laag toe van chocola door met witte chocola over het ‘hout’ te gaan. Zo kun je het effect nog beter zien.
Stap 6. Laat ook dit even hard worden in de koelkast. Daarna kun je het gebruiken om een mooi houten effect toe te voegen.

Klinkerstraatje:
Ingrediënten
Bruine marsepein
Rode marsepein
Poedersuiker

Keukengerei:
Liniaal
Mesje
Zeef

Bereiding:
Stap 1. Meng de rode en bruine marsepein een beetje door elkaar, voor de kleur van stoep.
Stap 2. Rol deze marsepein niet te dun uit.
Stap 3. Snij met een mesje wat repen uit, eventueel langs een liniaal om recht te kunnen werken.
Stap 4. Snij uit de repen weer kleine blokjes, om straatstenen te maken.
Stap 5. Leg de stenen naast elkaar op de taart, om een steen-effect te krijgen. Recht werken hoeft hier niet, speel een beetje.


Tip: Je kan nog kleine blokjes grijze marsepein uitsnijden, om deze bij op de taart te leggen als stenen.
Tip: Als je een stukje groene marsepein door een zeef drukt, krijg je een mooi effect van mos.
Tip: Met poedersuiker en kaneel kun je een effect van zand maken.