Boomstam

Om het bos in huis te krijgen, hoef je nu niet meer naar het bos om vanuit daar een zware boomstam mee naar huis te slepen. Je kan ook gewoon je eigen boomstronk maken! Bekijk hier de CupCakeClass om te zien hoe.

Basisingrediënten:
Recept voor 12 cupcakes 
200 g boter (kamertemperatuur) 
200 g witte basterdsuiker 
4 grote eieren 
200 g bloem 
merg van een vanille stokje 

Basisrecept botercrème 
25 g custardpoeder 
225 ml melk 
25 g suiker 
½ vanillestokje 
250 g boter 
80 g basterdsuiker 


Keukengerei:
Snijplank
Mes
Spuitzak en schaar
Satéprikker
Lijmkrabber
Zeefje

Bereiding:
Stap 1. Voor de basis van de stam heb je een aantal cupcakes nodig. Leg deze tegen elkaar aan en steek er voor de stevigheid een satéprikker doorheen.
Stap 2. Vul een spuitzak met bruine botercrème. Spuit een beetje botercrème tussen de cupcakes, zodat ze blijven plakken. Spuit daarna lijnen over de lengte van de stam. Er ontstaat al een soort boomeffect. Eventueel maak je extra lijnen door met een lijmkrabber in langzame beweging de krabber over de boom te trekken.

Versiering:
Stap 3. Maak een knoest, door een cupcake schuin af te snijden en deze bovenop de boom te plakken. Deze kun je ook weer bespuiten met botercrème.
Stap 4. Versier de boomstronk met alles wat je zelf wilt. Wil je bijvoorbeeld mos maken, druk dan wat groene met bruine marsepein door een zeef. Ook kun je blaadjes uitsteken. Voor een paddenstoel kun je een balletje tussen de handpalmen rollen en dan in een spuitmondje drukken. Duw de bovenkant een beetje over de spuitmond om zo een champignon of paddenstoel te maken. Ook kun je een steeltje maken met witte marsepein, die tussen de handpalmen gerold is. Daarbovenop kun je een dakje van rode marsepein plaatsen.
Stap 5. strooi als laatste afwerking wat cacao over de boomstam.