Ondergronden

Wil jij op je taart of cupcake een mooie ondergrond maken, maar weet je niet hoe? Check dan zeker even deze CupCakeClass! 

Rotsen van chocolade

Ingrediënten:
Smeltchocolade
Scheut olie (maakt niet uit wat voor olie. In de masterclass wordt zonnebloemolie gebruikt) Bruine marsepein

Keukengerei:
Slagroomapparaat met slagroompatronen
vacuümpomp met vacuümbewaarbus

Bereiding:
Stap 1. Smelt de chocola. Zorg dat deze niet te heet is. Gooi er een scheut olie bij, om het iets slapper te maken. Meng dit door elkaar.
Stap 2. Giet je chocolade in het slagroomapparaat. Sluit deze af en voeg wat lucht toe middels de luchtpatronen.
Stap 3. Giet de chocola, waar nu dus lucht bij zit, in de vacuümbewaarbus en gebruik de vacuümpomp, zodat de chocola een beetje omhoog komt.
Stap 4. Zet de chocolade even in de koelkast, tot de chocola los is gekomen van de rand en weer hard is geworden. Snij de chocolade in stukjes. Nu heb je mooie rotsblokken gemaakt!

Tip. Je kan met bruine marsepein een ondergrond maken, zodat je hier de rotsen op kan leggen.

Strand

Ingrediënten:
100 gram suikerwater (50 gram water, 50 gram suiker)
2 tot 3 blaadjes gelatine
Blauwe kleurstof
(chocolade) koekjes
Nootjes

Bereiding:
Stap 1. Om water te kunnen maken, moet je eerst een beetje suikerwater met gelatine mengen. Voor het suikerwater breng je 50 gram water met 50 gram suiker aan de kook. Voeg hier 2 tot 3 blaadjes gelatine aan toe. Nu heb je blanke gelei.
Stap 2. Voeg aan de blanke gelei één of twee druppels blauwe kleurstof toe. Meng het er niet doorheen, maar lepel het een beetje door de gelei, tot je een gemarmerd effect krijgt van water.
Stap 3. Lepel de gelei op een ondergrond van blauwe marsepein. Probeer het hier ook niet te erg uit te smeren of te mengen, maar hou het effect van water.
Stap 4. Kruimel wat (chocolade) koekjes. Leg dit langs het water om zand te maken.

Tip. Wil je in plaats van zand een kiezelpad? Hak dan wat nootjes met een mes. Ook deze kun je op de taart leggen.