Pannenkoekentaart

Eet je vanavond pannenkoeken, maar wil je eens wat anders dan een saaie stapel verstopt onder een bord? Kijk dan deze cupcakeclass en imponeer vanavond iedereen aan tafel!  

Basisingrediënten:
4 eieren
1 liter melk
500 gram bloem
Snufje zout
Beetje roomboter
Vanillestokje

Overige ingrediënten:
Gepureerde mango
Gepureerde citroen
Gepureerde limoen
Gepureerde bosbes
Kaneel
Vanillestokje

Keukengerei
Garde
Beslagkom
soeplepel
Eventueel een doseerfles

Pannenkoeken
Stap 1. Giet al roerend de melk bij de bloem.
Stap 2. Voeg al roerend de eieren één voor één toe
Stap 3. Meng dit goed door met een garde, zodat alle klonten verdwenen zijn.
Stap 4. Smelt wat boter in de pan.
Stap 5. Je kan het beslag in een doseerfles gieten, of gebruik een soeplepel. Als de pan heet genoeg is, giet dan wat beslag in het midden van de pan. Cirkel wat met je lepel, voor een mooie ronde pannenkoek.
Stap 6. Wacht tot de pannenkoek gaar is. Als de pannenkoek droog is, kun je hem omkeren, om hem door en door gaar te krijgen.

Voor verschillende smaken:
Stap 7. Om een mooie taart te krijgen, kun je verschillende smaken pannenkoeken gebruiken. Zo kun je bijvoorbeeld het merg uit een vanillestokje gebruiken voor vanillepannenkoeken. Hiervoor kun je het stokje wat platmaken met je handen, zodat het makkelijker door te snijden is. Snij het stokje daarna door en haal met je nagel of een mesje een beetje merg uit het stokje. Voeg dit toe aan je beslag.
Ook kun je gepureerde mango, citroen, limoen of bosbes toevoegen, voor een lekker fruitige smaak.

Tip. Aangezien gepureerd fruit vloeibaar is, kan je beslag dun worden. Voeg dan nog een klein beetje extra bloem toe.

Pannenkoekstapel
Stap 8. Om te kunnen versieren, moet de pannenkoek afgekoeld zijn, anders gaat de versiering druipen. Doe wat slagroom of mascarpone in een spuitzak en spuit deze op de pannenkoek om te kunnen stapelen. Versier je taart met wat fruit of versieringen. Ga lekker los!