Actiecupcake

Pow! Bekijk de masterclass en het recept voor deze actiecupcake op deze pagina. 

Benodigdheden

Huidkleurige marsepein
Haarkleurige marsepein
Zwarte marsepein
Rode marsepein
Paarse marsepein
Gele marsepein
Poedersuiker
Boetseermesje

Bereiding

Stap 1. Maak van roodkleurige marsepein een bolletje. Zorg dat hij mooi naadloos is. Dat doe je door hem rustig tussen je handpalmen te wrijven. Maak er vervolgens met de muizen van je hand een peertje van. Vouw vervolgens het puntje om richting de bal.

Stap 2. Maak nog een iets kleiner rood balletje met de palmen van je handen. Houdt het balletje tussen je duim en je wijsvinger en druk hem zachtjes in elkaar. Plak deze nu op het peertje aan de kant van het puntje. Dan is je bokshandschoen klaar.

Stap 3. Maak van huidkleurige marsepein een bolletje. Maar ook hier eer peertje van. Druk met een boetseermesje twee gaten in het peertje. Dit worden de ogen. Maak van paarse marsepein een klein balletje en stop dit in een van de ogen. Druk hem nog een keer goed aan met het boetseermesje.

Stap 4. Maak van zwarte marsepein twee kleine bolletjes, dit worden de pupillen. Stop er in elk gat eentje. Maak met letter uitstekers de letters P, O en W. POW!. Maak van gele marsepein nog kleine sterretjes.

Stap 5. Zet de bokshandschoen op een cupcake. Zet het hoofdje op de andere cupcake. Verdeel de sterretjes over de twee cupcakes. Zet de letters voor het hoofd.

En klaar is je bokser.

Tip:         

  • Marsepein blijft beter op elkaar plakken als je wat water met een kwastje aanbrengt. Dan is het een soort lijm.