Hartige garnalencupcake

Benieuwd hoe je de lekkere garnalencupcake uit de aflevering kunt maken? Kijk op deze pagina de masterclass video en lees hieronder het recept! 

Ingrediënten cupcakes
Voor 6 cupcakes

100 g bloem
40 g suiker
100 g boter
2 eieren
Hollandse garnalen
Bieslook
Trassi
2 eetlepels olie

Ingrediënten botercrème
25 g custardpoeder
225 ml melk
6 g zout
sap en raps van 1/2 limoen
5 eetlepels gesneden bieslook 
25 g suiker
250 g boter
20 g basterdsuiker


Ingrediënten topping
Gegrilde paprika
Basilicum
Hollande garnalen
Zout

Benodigdheden

Mixer
Bakvormpjes
Twee grote kommen
Spuitzak
Verschillende spuitmondjes

Bereiding

Stap 1. Verwarm de oven voor op 170 graden. Zet het rooster in het midden van de oven. Haal de boter en eieren op tijd uit de koelkast om ze op kamertempratuur te laten komen. Meet alle ingrediënten af en zet ze klaar in bakjes.

Stap 2. Doe de boter in een grote kom. Mix dit met de mixer. Voeg dan beetje bij beetje de suiker toe. Voeg daarna de bloem, olie en eieren toe. Meng dit tot een mooi geheel. Voeg daarna, op eigen smaak, de garnaaltjes en bieslook toe. Voeg ook de trassi toe, maar let op, hier heb je maar twee milliliter = druppels van nodig. 

Stap 3. Vul vervolgens de bakvormpjes voor 2/3e met beslag. Plaats de cupcakes in het midden van oven. Bak ze ongeveer 20 tot 25 minuten. Om zeker te weten dan ze klaar zijn prik je er een satéprikker in na 20 minuten bakken. Blijft er niets aan plakken? Dan zijn ze klaar.

Stap 4. Terwijl de cupcakes in de oven staan kun je beginnen met de botercrème. Maak een redelijk slap papje van het custardpoeder en 25 ml melk. Breng de rest van de melk met suiker in pan aan de kook. Haal daarna de pan van het vuur. Verdun met een deel van de hete massa het papje, doe vervolgens deze verdunde massa weer terug in de pan bij de overige hete melk.

Stap 5. Zet de pan terug op een laag vuurtje. Nu blijven roeren, roeren en nog eens roeren! De room mag niet aanbranden en klonteren! 

Stap 6. Haal opnieuw de pan van het vuur en laat de massa snel afkoelen en stort het uit op de plaat en dek het af met folie, of giet het in een andere pan.

Stap 7. Draai de boter en basterdsuiker mooi luchtig en glad met een vlinder/klopper. Voeg nu de afgekoelde room toe en meng het geheel. Voeg daarna wat bieslook, limoen en zout toe aan de botercrème.

Stap 8. Spuit de botercrème op de cupcake. Snijd de gegrilde paprika in lange reepjes. Daarvan kun je een heel mooi roosje maken. Rol daarvoor het reepje paprika op. Zet deze in het midden van de botercrème. Voeg ter decoratie nog wat garnaaltjes en blaadjes basilicum toen.

En klaar is je garnalen cupcake!


TIPS:

Proef altijd goed je beslag, het moet niet te zoet zijn. Is je cupcake te zoet kun je altijd zout en citroensap gebruiken om het minder zoet te maken.

Laat bij hartige cupcakes aan de buitenkant van je cupcake zien wat er in zit.