Geheime boodschap

Deze cupcake heeft een geheime boodschap! Bekijk de masterclassvideo op de pagina en vind hieronder het recept. 

Ingrediënten cupcakes
Voor 12 cupcakes

200 g bloem
200 g suiker
200 g boter
4 eieren
½ vanille stokje
Kleurstof naar keuze
Uitstekers: letters, cijfers en/of vormpjes.

Benodigdheden

Mixer
Bakvormpjes
Twee grote kommen
Spuitzak
Verschillende spuitmondjes
Stift

Bereiding

Stap 1. Verwarm de oven voor op 170 graden. Zet het rooster in het midden van de oven. Haal de boter en eieren op tijd uit de koelkast om ze op kamertempratuur te laten komen. Meet alle ingrediënten af en zet ze klaar in bakjes.

Stap 2. Doe de boter in een grote kom. Mix dit met de mixer. Voeg dan beetje bij beetje de suiker toe. Blijf mixen op middelhoge snelheid. Voeg nu beetje bij beetje de bloem toe. Klop daarna alles tot een goed geheel. Schep de helft van het beslag over in een andere bak. Voeg daar kleurstof naar keuze aan toe.

Stap 3. Vul vervolgens de bakvormpjes voor 2/3e met beslag. Plaats de cupcakes in het midden van oven. Bak ze ongeveer 20 tot 25 minuten. Om zeker te weten dan ze klaar zijn prik je er een satéprikker in na 20 minuten bakken. Blijft er niets aan plakken? Dan zijn ze klaar. Zet de oven nu op 150 graden.

Stap 4. Nu de cupcakes in de over staan gaan we de bakvormpjes markeren. Zet een stip aan de rand van de vormpjes. Zet nog een stip op het vormpje, precies aan de overkant. Zo weet je waar je hem straks door moet snijden.

Stap 5. Wanneer de cakejes klaar zijn moeten ze nog even goed afkoelen. In warme cupcakes kun je niet snijden. Zijn ze afgekoeld? Dan kun je er een leuk vormpje uit halen. Maak minimaal drie dezelfde letters.

Stap 6. Vul vervolgens de bakvormpjes met een klein laagje wit beslag. Zet daarna je drie letter in het vormpje. Let goed op! Denk goed na over wat er gebeurd als je hem straks opensnijdt. Vul daarna rustig het vormpje tot je letters niet meer te zien zijn.

Stap 7. Daarna kunnen ze weer de oven in. Bak ze nu op 150 graden ongeveer 25 tot 30 minuten. Kijk ondertussen goed naar cupcakes. Om zeker te weten dan ze klaar zijn prik je er een satéprikker in na 25 minuten bakken. Blijft er niets aan plakken? Dan zijn ze klaar. Zet de oven nu op 150 graden.

Stap 8. Als de cupcakes klaar zijn moeten ze weer goed afkoelen. Wil je dat je boodschap goed overkomt? Snijd hem dan als hij afgekoeld is alvast door op de plekken van de puntjes. Dan weet je zeker dat het niet verkeerd kan gaan.

En klaar is je geheime boodschap