Prinsessen

Deze prinsessen lijken net echt! Bekijk op deze pagina de Masterclass video en lees hieronder wat je nodig hebt en hoe je het kunt maken.  

Benodigdheden

Verschillende kleuren marsepein, huidskleurige marsepein, cupcakes, snijplank, 6 maten cirkelvormige uitstekers, 2 spuitzakken, tandenstokers en een knoflookpers

Bereiding

Stap 1. Pak een cupcake die je eerder hebt gebakken en verwijder het vormpje. Draai hem vervolgens om.

Stap 2. Snijd een cirkel van ongeveer 15 cm doorsnee. Leg deze over de cupcake. Voor plooien knijp je twee deeltjes bij elkaar. In de masterclass laten ze precies zien hoe je dit moet doen.

Stap 3. Maak vervolgens een peertje van huidkleurig marsepeinen in de palm van je hand. Dit wordt het lijfje.

Stap 4. Geef de jurk nu textuur!  Dit kan je doen door de marsepein tussen twee spuitzakken te leggen en er met een voorwerp een patroontje in te maken. Je kunt bijna alles uit je keuken hiervoor gebruiken.

Stap 5. Gebruik de marsepein met reliëf en steek daar 3 rondjes uit. Steeds een maatje kleiner. Steek met een nog kleinere uitsteker rondjes binnen in de rondjes. Zo ontstaat er een O. Dit kun je om het peertje leggen. Kijk naar de masterclass hoe je dit het beste kan doen. Vergeet de plooitjes niet te maken.

Stap 6. Maak nu armpjes en een hoofd. Het hoofd kun je vastzetten met een tandenstoker. Voor het haar kun je een knoflook pers gebruiken. Dan krijg je mooie sliertjes van. Leg deze boven op het hoofd.

Stap 7. Een hoofd heeft natuurlijk ook oogjes, een neus en een mond. Maak deze ook van marsepein. Maak van gele marsepein een kroontje. Voor het mooiste effect kun je gouden glitterpoeder gebruiken.

En klaar is je prinses!