Feestelijke taart

In de masterclass leren de chefs hoe je met marsepein een cupcake taart kunt versieren.  

Recept voor de grote cupcake 

Bakblik voor grote cupcake 
200 gram boter 
200 gram bloem 
200 gram suiker 
Vier eieren 

Benodigdheden 
Snijplank 
Marsepeinroller 
Modelleerpennetjes 
Broodmes en mesje 
Spatel 
Poedersuiker 
Marsepein: groen 
Botercrème 
Jam 
Gelei 
Suikerwater
Ronde snoepjes 

Bereiden 


Bedek de cupcake met marsepein door eerst een groot stuk marsepein uit te rollen. Smeer met een spatel wat botercrème op de cupcake, zodat de marsepein kan plakken. Leg het stuk marsepein over de cupcake en strijk de bovenkant glad. Duw daarna de marsepein tegen de zijkanten aan. Om plooien te voorkomen trek je de marsepein iets groter en trek je het naar beneden. Snijd het overtollige marsepein eraf. Je kan een modelleerpennetje gebruiken om de marsepein goed tegen de zijkanten aan te drukken, doe dit van onder naar boven. Kleine scheurtjes kan je met je warme hand weg boetseren. Je handen kun je ook gebruiken om de onderkant van de cupcake glad te strijken. 
De zijkanten kun je netjes afwerken met snoepjes. 

Wil je een taart in de vorm van een vierkant? Snijd met een broodmes aan vier kanten stukken van de cupcake weg. Voor een mooi resultaat kun je het beste van boven iets schuin naar beneden snijden.