Cupcake tuintje

Deze cupcake lijkt sprekend op een tuintje!

Basisrecept chocolade cupcakes 

Recept voor 12 cupcakes 
290 g suiker 
190 g bloem 
160 g koffie 
80 g karnemelk 
80 g zonnnebloemolie 
75 g ei (2 kleine of 1,5 grote) 
70 g cacao poeder 
7 g bakpoeder 
4 g zout 
Beetje vanille 

Basisrecept marsepein 
250 g poedersuiker 
250 g amandelen 
1 eiwit 

Basisrecept botercrème 
25 g custardpoeder 
225 ml melk 
25 g suiker 
½ vanillestokje 
250 g boter 
80 gr basterdsuiker 

Overige ingrediënten 
1 flesje groene kleurstof 
Groene, gele en rode marsepein 
Witte marsepein 

Keukengerei 
Kookplaat 
Pannetje 
12 potjes 
Kommen 
Knoflookpers 
Snijplank 
Roller 
Mes 
Pipet/prikkertje 
Cupcake treetje 
Cups 
Bloemen stekertjes 

Bereiden 

Stap 1. Verwarm de oven voor op 160/170 graden. 
Stap 2. Doe de boter, water, en cacao poeder in een sauspannetje en laat dit zachtjes op laag vuur smelten. Blijf goed roeren totdat het geheel mooi glad is. 
Stap 3. Doe de suiker en bloem in de mixer en voeg het warme mengsel toe. Mix het geheel goed door. 
Stap 4. Voeg nu een voor een de eieren, daarna het vanillestokje en melk toe. Mix het geheel tot een glad en luchtig beslag. 
Stap 5. Vul de cupjes met de gevulde spuitzak tot 2/3 van de cup en doe ze in de voorverwarmde oven gedurende 20 minuten. Check de cakejes na 20 minuten en laat ze een paar minuutjes afkoelen. Stop dan de cupcake in het potje. 
Stap 6. Zodra de cupcakes in de oven staan kun je beginnen met de botercrème. Meet alle ingrediënten nauwkeurig af. (custardpoeder, roomboter, suiker, basterdsuiker, melk en vanille) 
Stap 7. Maak een redelijk slap papje van het custardpoeder en 25 ml melk. Breng de rest van de melk met suiker en vanillestokje in pan aan de kook. Haal daarna de pan van het vuur. Verdun met een deel van de hete massa het papje, doe vervolgens deze verdunde massa weer terug in de pan bij de overige hete melk Zet de pan terug op een laag vuurtje. Nu blijven roeren, roeren en nog eens roeren! De room mag niet aanbranden en klonteren!  Haal opnieuw de pan van het vuur en laat de massa snel afkoelen en stort het uit op plaat en dek het af met folie, of giet het in andere pan 
Stap 8. Draai de boter en basterdsuiker mooi luchtig en glad met een vlinder/klopper. Voeg nu de afgekoelde room toe en meng het geheel. Verwijder het vanillestokje en de botercrème is klaar. 
Stap 9. Maak met groene kleurstof de botercrème groen. Smeer de cupcake in met een dun laagje botercrème. 
Stap 10. Je kan de marsepein ook zelf maken, dat gaat als volgt: Vermaal de amandelen tot fijn poeder en doe de poedersuiker erbij. Voeg dan het eiwit erbij tot het lekker smeuïg is. Stop groene marsepein in de knoflookpers. Knijp het groene marsepein eruit en snij het voorzichtig af met een mesje. Leg de marsepein vervolgens op de cupcake totdat deze compleet gevuld is. 
Stap 11. Pak gekleurde (geel en rood) marsepein en draai daar kleine bolletjes van. Rol wit marsepein uit op je snijplank. Steek met een stekertje een aantal bloemetjes eruit. Leg de gekleurde balletjes in het midden van de bloem. Decoreer de bloemen op de cupcake. 

Je cupcake tuintje is nu klaar!