Chef Dick Middelweerd deelt zijn recept van cupcake met zalm
Chef-kok Dick Middelweerd deelt zijn keukengeheimen.
Cupcake ingrediënten:
3 eieren
100 g suiker
100 g bloem
100 g boter
Het cupcakebeslag verwerken als koud beslag. Dit wil zeggen de boter koud met de suiker opslaan, en de eieren na de bloem ongeslagen toevoegen.
Gezouten citroen
900 g zout
100 g suiker
De citroenen halveren, vacumeren met het zout- suiker mengsel, en 2 maanden laten marineren.
Daarna de schil eraf snijden en het witte vruchtvlees verwijderen, zodat je alleen het buitenste gele schilletje overhoud.
Het schilletje zo fijn snijden als fijne suiker en toevoegen aan het beslag.
Gepekelde zalm
1 zijde rauwe zalm
900 g zout
100 g suiker
Zalm met de huid kant naar beneden, bedekken met de zout- suiker mengsel. Deze 6 uur laten pekelen. Afspoelen en vacumeren. 24 uur in de vacuüm laten zitten.
Kleine blokjes snijden en deppen in de chia-seeds.
Mosterd mayonaise
20 g azijn
20 g gladde mosterd
30 g grove mosterd
3 eidooiers
2 dl zonnebloemolie
2 g zout
Op de zonnebloemolie na de ingrediënten in een bekken mengen.
De olie al roerend, druppelsgewijs toevoegen.