Cupcake met krab

Hartige cupcake geserveerd als voorgerecht, gemaakt met Oosterse ingrediënten

Ingrediënten voor 2 cupcakes 

150 g bloem 
50 g amandelpoeder 
8 g bakpoeder 
0.5 dl melk 
1 dl kreeftenbouillon 
100 lichtgekookte en geplukte krab 
1 takje verse koriander 
2 eieren 

Ingrediënten voor de topping 
1 stuk gember 
4 eetbare viooltjes 
1 radijsje (in dunne plakjes) 
1 worteltje (in dunne plakjes) 
1 limoen 
50 g rettich 
8 blaadjes boksoi 
50 g komkommerschil (heel dun gesneden) 
50 g zeemelde 
50 g zeekraal 
100 g in tempura gefrituurde softshell krab 
50 g gekookte en geplukte krab gemengd met 100 gram mayonaise  

Benodigdheden voor de cups 
2 servetringen 
8 eetpapiertjes 

Keukengerei 
Keukenmachine/ beslagkom met handmixer 
Een paar schaaltjes 
1 eetlepel 
Handrasp 
1 scherp mesje 
1 kleine spuitzak 
Pincet 

Bereidingswijze: 
De cups 
Bereid voor je aan de slag gaat alvast de cups (of wel de cupcake- vormpjes) voor. Voor dit gerechtje gebruik je namelijk zelf gemaakte cups! 
Stap 1. Vouw de 4 eetpapiertjes in de servetring zodat de bodem plat is en de punten van het papier mooi omhoog steken. 
Stap 2. Zet de cups op grote, diepe borden. 

Het beslag 
Stap 3. Doe de bloem, het amandelpoeder en het bakpoeder in de beslagkom. Meng dit rustig door elkaar. 
Stap 4. Bereidt alvast het mengsel van melk en kreeftenbouillon voor. 
Stap 5. Doe de melk de kreeftenbouillon in een schaaltje en roer dit door elkaar. 
Stap 6. Nadat je het beslag een paar minuten hebt gemengd, voeg dan het mengsel van melk en de kreeftenbouillon en de 2 eieren toe aan de kom. 
Stap 7. Mix het beslag nu op een harde stand voluit. Het beslag moet uiteindelijk een grove structuur hebben. 
Stap 8. Rasp met de handrasp een stukje gember boven de beslagkom. 
Stap 9. Voeg de licht gekookte en geplukte krab toe. 
Stap 10. Hak voorzichtig met een mesje de verse koriander in grove stukjes en voeg dit ook toe. 
Stap 11. Roer het beslag nu nog een paar minuten stevig door. 
Stap 12. Doe met een lepel het beslag in de cupcake- vormpjes tot ongeveer de bovenkant van de servetring. 

De topping 
Stap 13. Doe de radijs, worteltjes, komkommerschil, zeemelde en boksoi in een schaaltje en meng dit met een klein scheutje witte wijn azijn en olijfolie. 
Stap 14. Rasp boven het schaaltje wat limoenschil. 
Stap 15. Doe de krabmayonaise in een kleine spuitzak en spuit 5 kleine toefjes bovenop de cupcake. 
Stap 16. Haal de boksoi blaadjes uit het groentemengsel en steek deze in de toefjes op de cupcake. 
Stap 17. Doe hetzelfde met een paar stukjes softshell krab. 
Stap 18. Haal met een pincetje de komkommerschil uit het groentemengsel en steek deze ook in mayonaise op de cupcake. 
Stap 19. Leg met het pincetje, heel voorzichtig, een plakje wortel en een blaadje zeemelde tussen ieder toefje krabmayonaise. 
Stap 20. Leg, heel speels, in het midden van de cupcake wat retting en voeg daar een paar schijfjes radijs aan toe. 
Stap 21. Voeg her en der wat zeekraal toe bovenop de cupcake. 
Stap 22. Maak het gerechtje af door de cupcake te decoreren met een viooltje of twee. 

Eet smakelijk!