Chinese draak
Ingrediënten
Voor 12 cupcakes
200 g kristalsuiker
200 g ei (ongeveer 4 eieren)
10 g citroenrasp
10 g jasmijn thee 10gr
200 g roomboter (kamertemperatuur)
200 g patentbloem
2 g zout
2 partjes verse mandarijn per cupcake
Bereiden:
Stap 1. Verwarm de oven voor op 170 graden.
Stap 2. Roer de boter met de citroenrasp en de kristal suiker zalvig.
Stap 3. Voeg de eieren één voor één toe en klop het geheel luchtig op.
Stap 4. Spatel de bloem, de jasmijnthee en het zout er doorheen.
Stap 5. Vul de vormpjes tot iets minder dan 2/3 (er moeten nog 2 partjes mandarijn bij kunnen).
Stap 6. Voorzie de partjes mandarijn van een laagje meel en druk deze voorzichtig in het beslag.
Stap 7. Bak de cupcakes in 20-25 min mooi bruin.
Stap 8. Versier de cupcakes zoals op de afbeelding of met je eigen fantasie.