Fruitcupcake

Een fruitcupcake met fruit erin én erop. Meester patissier Robèrt van Beckhoven legt het uit.

Ingrediënten
voor 12 cupcakes

230 g suiker
200 g bloem
130 g rode vruchten
130 g perzikblokjes
2 grote eieren (kamertemperatuur)
8 g bakpoeder
Vanillestokje 

Overige producten 
Botercrème 
Aardbei 
Kers 
Bosbessen 
Frambozen 

Keukengerei 
Mixer 
Weegschaal 
1 Grote kom en 6 Kleine kommen (voor ingrediënten) 
Klopper 
Cupcake treetje 
Cups 
Lepel 
Mes 
Spuitzak 
Schaar 
Grote zeef 
Vork 

Bereiden 
Stap 1. Verwarm de oven voor op 170 graden. Zorg ervoor dat het rooster in het midden van de oven is geplaatst, zodat je later makkelijk je cupcakes in de oven kunt plaatsen. 
Stap 2. Weeg de ingrediënten af en voeg alles samen in de grote kom en meng het 5 minuten goed door elkaar met de hand of op middelmatige snelheid van de machine 
Stap 3. Vul een spuitzak met beslag en vul vervolgens de bakvormpjes tot 2/3de met beslag. Zo kunnen de cakejes goed rijzen en zullen ze niet boven het papieren vormpje uitsteken als ze klaar zijn. Plaats de cupcakes in het midden van de oven op het rooster en bak de cupcakes 20 tot 25 minuten. 
Stap 4. Open na 20 minuten de ovendeur en prik met een houten prikker in een cupcake om te controleren of de cupcakes gaar zijn. Als er geen nat beslag aan de houten prikker blijft kleven zijn de cupcakes gaar! 
Stap 5. Zodra de cupcakes in de oven staan kun je beginnen met de botercrème. Maak een slap papje van de custardpoeder en 25 ml melk. Breng de rest van de melk met suiker en vanillestokje in pan aan de kook. Haal daarna de pan van het vuur. Verdun met een deel van de hete massa het papje, doe vervolgens deze verdunde massa weer terug in de pan bij de overige hete melk. 
Stap 6. Zet de pan terug op een laag vuurtje. Nu blijven roeren, roeren en nog eens roeren! De room mag niet aanbranden en klonteren! 
Stap 7. Haal opnieuw de pan van het vuur en laat de massa snel afkoelen en stort het uit op plaat en dek het af met folie, of giet het in andere pan 
Stap 8. Draai de boter en basterdsuiker mooi luchtig en glad met een vlinder/klopper. Voeg nu de afgekoelde room toe en meng het geheel. Verwijder het vanillestokje. 
Stap 9. De cupcakes kunnen indien gaar uit de oven worden gehaald en moeten nog een paar minuutjes in het bakblik blijven. Hierna kun je de cupcakes eruit halen. 
Stap 10. Laat de cupcakes goed afkoelen. Als je te snel botercrème op de cupcake doet, kan het smelten. 
Stap 11. Maak zodra de cupcake is afgekoeld een mooie toef met botercrème waar je hetverse fruit op kan decoreren. 

Je fruitcupcake is klaar!