Brugklas meest gestreamde jeugdprogramma

Voor het tweede jaar op rij zijn de meest gestreamde programma's van het jaar van streamingplatform NPO Start bekroond met een NPO Start Award. 

In de categorie jeugdprogramma's hebben we ook dit jaar het meeste naar Brugklas gekeken! Op plek 2 en 3 staan dit jaar het NOS Jeugdjournaal en Spangas. 

Andere bekroonde programma's zijn onder andere Swanenburg (Meest gestreamde serie), De kinderen van Ruinerwold (Meest gestreamde documentaire), het interview met Koningin Máxima (Meest gestreamde actualiteitenaflevering), en First Dates (Meest gestreamde human interest en reality programma).

Mezen Dannawi, manager NPO Start: "Afgelopen jaar heeft NPO Start weer miljoenen Nederlandse kijkers weten te bedienen met authentieke Nederlandse verhalen. We hebben Nederland geïnformeerd over corona, maar ook ervan helpen ontspannen. Ook in 2022 blijft NPO Start deze belangrijke rol voor Nederland vervullen. We gaan samen met omroepen, producenten en makers weer ons uiterste best doen om nog meer Nederlanders nog beter te bedienen.”

Over NPO Start
NPO Start is het on demand-platform waar het hele aanbod van de Nederlandse Publieke Omroep samenkomt. De dienst is online voor iedereen beschikbaar via npo.nl of via de NPO-app, te downloaden via de verschillende app-stores.