Lachen, gieren en brullen in Britt’s beestenbende

Wist jij dat de schaapskop Braasem mensentanden heeft? Hoe begroeten prairiehonden elkaar? Wat voor dier is een zeekat? Welk dier heeft vierkante poep? Dit en nog véél meer kom je te weten in de nieuwe AVROTROS-dierenquiz Britt’s beestenbende.  

Zanger Tim Douwsma en YouTuber Défano Holwijn gaan samen met hun gast de strijd tegen elkaar aan. Het gaat hard tegen hard, dus aan Britt Dekker de taak om de teams in het gareel te houden. Britt’s beestenbende is vanaf 31 augustus wekelijks te zien bij AVROTROS op NPO Zapp.

Op de boerderij vechten de teams als leeuwen om de titel. Alles wordt uit de kast gehaald in de rondes Gieren met dieren, Na-apers, Raad je plaatje en de finaleronde Hangende slangen. Gelukkig krijgen Tim en Défano versterking van gasten als Marije Zuurveld, Buddy Vedder, Ryanne van Dorst, Dennis Weening en Stijn Fransen.

Het team dat aan het einde van de aflevering het meeste slangengif in de emmer weet te verzamelen, wint. Met welke prijs het winnende team naar huis gaat wordt op een spectaculaire manier beslist door Britts hond Matzy.

Britt’s beestenbende belooft een gezellig hysterisch en bovenal leerzame quiz te worden voor het hele gezin, dus zorg dat je er als de kippen bij bent!

Britt’s beestenbende vanaf zaterdag 31 augustus om 18.25 uur op NPO Zapp

Hoe maakt een aasgier een ei open?