Hoe smaken hersenen?

We gaan vandaag iets heel goors doen en dan denk je misschien Janouk, stel je niet zo aan, want er staan allemaal lekkere dingen hier op tafel. Inderdaad. Ja, maar kijk heel even wat de prof van snijden is. Hersenen, kalfshersenen. Maar toch. Ja en daar gaan we allemaal heerlijke gerechtjes mee maken. Ja, dat bedoel ik dus. Goor. En echt totaal niet woke. Niet woke? Ha, hier ik heb hier bieswoke, knofwoke. Ja en wokeworst en gewokete zalm. Heel grappig, prof. Ja, maar we doen dit dus omdat wij heel vaak de vraag krijgen: hoe smaken hersenen nou eigenlijk? Dus we gaan bakken met het brein. Ja, zin in. Lekker plakje. Beetje beslag d'rop en in het vet. Net als een frikandelleke. Mmm. En nu is het even wachten. Finishing touch sesamzaadjes. En alstublieft, mevrouw, braintempura geserveerd op een bedje van Japans zeewier met sesamzaadjes. Smakelijk! Ja, je hebt heel erg je best gedaan. Het ziet er prachtig uit. Die gefrituurde hersenen, maarre vegetarier in hart en nieren. Dus hier kijk 'ns, je mag 'm zelf eten. Ja oke, nou goed. Iew hij krakt. Alles voor de wetenschap. Ja, ach. Hij is wel crunchy he? Ja. Hoe smaakt ie? De bite, de structuur. Ja, beetje als tofu eigenlijk. Proef je herinneringen misschien? Goed. Tijd voor de gewone bereidingswijze. We gaan bakken in een koekenpan. Het is ook heel belangrijk, we gebruiken echte olijfolie en het komt van een boer is familie van mij, die heeft zijn eigen plantage. Ja prof, is het klaar? Euh ja, volgens mij wel. Oke, mooi. Et voila, de brainburger. Ja, smakelijk! Mmm spannend hoor, deze. Ben benieuwd. Smaakt een beetje naar gebakken kip. Proef je nou eigenlijk verschil tussen de amygdala, the orbito frontale cortex, de thalamus, de hypothalamus en de hippocampus? Dat is een hele mond vol, nice. Nou kijk, die gebieden, die bestaan wel uit verschillende type cellen, hebben verschillende samenstellingen, maar voor mij smaakt jet allemaal hetzelfde. Mooi. Is dit hele gore breinexperiment nu eindelijk klaar? Nee, het hoogtepunt moet nog komen. Janouk, in deze pan zit een Noorse delicatesse. Smalahova. En dat is? Fat is dus een hele schapenkop. Die moet je dan 3 uur koken. En er is heel belangrijk dat je de hersenen erin laat zitten, want die kan je dan met een vorkje of een lepeltje als je wat behendiger bent, zo vanuit de oogkas eruit peuteren en dan opeten. Beste lekker. Oh bah! Janouk, heb je wel meegeschreven met recepten? Dit wil toch niemand onthouden? Best lekker. Beetje curry, mayo, uitje.