Wat als je enige nog levende familielid een gorilla is?

Het 11-jarige weesmeisje Lena krijgt de schrik van haar leven wanneer er een bijna twee meter hoge gorilla met een koffer in zijn hand voor de deur staat. Als blijkt dat deze aap, genaamd Benedict de Groot, Lena’s enige levende familielid is, is ze verbaasd en dolblij tegelijk.   

Nu is ze eindelijk verlost van haar vreselijke pleegouders Nora en Job Kleverlaan. Maar Lena's pleegouders doen er alles aan Lena en Benedict van elkaar te scheiden. 

Voor de eigenzinnige Lena is het volkomen logisch dat zij en Benedict gaan samenwonen. Dit tot grote verbazing van de buurtbewoners. Lena windt er naar de nieuwsgierige buitenwereld geen doekjes om dat Benedict familie is. Ja, hij is anders, maar ze horen bij elkaar en daar heeft iedereen maar mee te dealen.

Helaas gaat dat niet helemaal zonder problemen. Sommige mensen zijn bang, anderen beginnen Lena te pesten of proberen Lena en Benedict uit elkaar te halen. Vooral de Kleverlaantjes broeden op ingenieuze plannen om Lena en daarmee hun recht op pleegvergoeding terug te winnen. Lena en haar beste vriend Dante doen er in ieder geval alles aan om Benedict en Lena bij elkaar te houden, maar of dat genoeg is...

AAP is het grappige en ontroerende verhaal van de bijzondere band tussen een meisje en een gorilla. Een grote vriend die altijd voor haar op komt, altijd voor haar klaarstaat en onvoorwaardelijk van Lena houdt. En van wie Lena ook echt durft te houden. 

De nieuwe tiendelige dramaserie AAP is vanaf zondag 16 januari om 9.00 uur te zien bij AVROTROS op NPO Zapp.