Spel: HET BLINDE BUFFET

Als je iets eet, kijk je normaal even wat je in je mond stopt. Maar als je het niet kunt zien, moet je blind op je tong vertrouwen. In dit spel ga je ontdekken hoe het is om iets van het Smerige Quiz Buffet te proeven en het dan proberen te omschrijven aan je teamgenoot.  

Opstelling
Dit spel wordt om beurten gespeeld. Er staat in de ruimte een tafel met daarop 5 proefborden. Één iemand zit aan tafel, de teamgenoot zit aan de andere kant van de ruimte. Beiden zijn geblinddoekt. De schijtrechter ????begeleid de proever.  

Speluitleg  
Als het buffet is geopend komt het eerste bord tevoorschijn. Zonder handen proef je wat er op het bord ligt. Als je het denkt te weten, vertel je aan de schijtrechter wat je hebt geproefd. Die geeft aan of het goed is. Als dat zo is, loop je blind naar je teamgenoot. Daar vertel je wat je hebt geproefd. Stel je hebt een banaan geproefd omschrijf je een banaan zonder het woord te noemen. Bijvoorbeeld: het is een fruit, geel, krom, groeit aan een boom. Als je teamgenoot het raadt, loop je terug naar het buffet en proef je het volgende gerecht. Het team dat de meeste producten raadt in 2 minuten, heeft gewonnen! 

Spelregels

  • De proevers moeten het woord omschrijven, ze mogen het niet concreet benoemen. 
  • De teams mogen borden passen. 
  • De schijtrechters mogen de kinderen een beetje helpen 
  • De proevers mogen meer dan een keer van hetzelfde bord proeven.  
  • De kandidaten moeten niet zo hard praten dat de tegenstanders ze kunnen verstaan. 


Benodigdheden
- Vier blinddoeken 
- Zes plastic borden 
- Drie dingen om te proeven, bijvoorbeeld: slagroom(taart), vla, honing, rijstwafels, ontbijtkoek, drop, boterham met hagelslag, citroen, banaan, komkommer, mayonaise, ketchup, naturelchips etc.     

Foto's