Spel: ONHANDIG HECHTSPEL

De hand waarmee je schrijft zit aan je dominante arm. Dat is de arm waarmee je (bijna) alles doet.  Maar stel dat je die arm ineens niet meer kunt gebruiken? Dan moet je andere arm alle taken overnemen en dat is zo makkelijk nog niet. In dit spel ga je zelf voelen hoe het is om een wond te hechten met je niet-dominante arm. 

Opstelling:
De wond ligt op tafel. Jullie staan tegenover elkaar. De een staat bij de bovenkant van de wond, de ander bij de onderkant. Jullie dominante armen zijn vastgemaakt op je rug zodat jullie die niet kunnen gebruiken. Naast de wond liggen de hechtdraadjes.

Speluitleg:
Zodra de schijtrechter ???? de stopwatch aanzet begint het eerste team met hechten. Dit doe je door allebei het uiteinde van een hechtdraad te pakken en die onderlangs door het eerste gaatje te halen. Als het touwtje door beide gaatjes is, moeten jullie samen een knoop proberen te maken. Als dat is gelukt ga je door naar de volgende hechtingen. Totdat de hechting dicht is.

De laatste stap is het losknippen van de losse hechtdraadjes. Als jullie dit gedaan hebben, stopt de tijd en mag het volgende team zijn best doen om jullie tijd te verbeteren.

Variatie:
Jullie spelen tegelijk. Het snelste team wint.

Spelregels:

  • De hechtingen worden geplaatst op de afgesproken manier. Dat betekent dat beide uiteinden vanaf de onderkant door het gaatje heen moeten en dan aan elkaar geknoopt moeten worden
  • Jullie mogen alleen je niet-dominante hand gebruiken.

volgende team zijn best doen om jullie tijd te verbeteren.

Benodigheden:
- Twee witte canvasdoeken
- Rode verf met kwast
- Schaar
- Zwart bolletje wol of bindtouw geknipt in 12 koordjes van ongeveer 30 cm
- Twee (kinder-)scharen

WOND MAKEN:
Stap 1:
Verf in het midden van het canvasdoek een rode ‘bloedvlek’.

Stap 2: Knip in het midden van het doek een rechte snee. Dit is de wond.

Stap 3: Maak voorzichtig met de punt van een schaar zes gaatjes aan weerskanten van de wond.

Foto's