Spel: NEUSKUNST

Naast ruiken doe je eigenlijk heel weinig met je neus. Maar hoe handig zou het zijn als je dat gekke uitsteeksel ook voor andere dingen kunt gebruiken. Bijvoorbeeld om mee te schilderen. In dit spel maak je de allermooiste kunstwerken met je neus.

Opstelling
Je speelt dit spel met twee of meerdere personen tegelijkertijd. Een schijtrechter ????houdt de score bij. Aan een muur hangen (goed vastgemaakte) vellen papier met daarnaast een bakje verf. Hiermee gaat de neuskunstenaar schilderen. Je kunt dit ook met twee teams tegelijkertijd spelen. Dan moet je er wel voor zorgen dat jullie niet bij elkaar af kunnen kijken.

Per team gaat er steeds 1 iemand verven. De rest gaan raden.

Speluitleg:
De schijtrechter maakt kaartjes met daarop woorden die iets te maken hebben met het menselijk lichaam. Alleen de neuskunstenaar mag deze woorden zien. Als het spel start tekent hij het eerste woord met. Is het woord geraden, dan laat de schijtrechter het volgende woord zien.

Je kunt op verschillende manieren spelen:
Variatie 1:
Tegelijk spelen. Het team dat als eerste 3 woorden heeft geraden, heeft gewonnen. Er zijn dan 2 schijtrechters nodig die de woorden laten zien en de score bijhouden.

Variatie 2: na elkaar spelen. Elk team speelt 1:30 min. Het team dat de meeste woorden heeft geraden wint. Dan heb je maar 1 schijtrechter nodig.

Benodigdheden:
- Wit vel papier
- Vingerverf 
- Twee bakjes 
- Kaarten met tekenopdrachten
- Eventueel propjes keukenrol om verf uit de neus te houden 

Opties voor tekenopdrachten:
- Oor
- Poep
- Neus 
- Mond 
- Oog
- Tong
- Handen
- Voeten
- Vinger
- Arm
- Been
- Knie
- Navel
- Schouder
- Billen
- Bot
- Wenkbrauw
- Wimper
- Nagel
- Hersenen
- Hart
- Darmen
- Longen