Zes nieuwe spannende films vanaf 11 december

Vanaf 11 december iedere zondagochtend zie je om 10:00 uur een nieuwe jeugdfilm op tv bij Zapp! Achteraf bekijk je ze natuurlijk op Zappbios. Zie hieronder welke films dat zijn!

Tot Zonsondergang - zondag 11 december, 10.00 uur

Voor een hecht groepje vrienden is het de laatste zomeravond voor het begin van de brugklas. Als een van hen na het avondeten opeens verdwijnt, begint een spannende zoektocht vol avonturen. Van een achtervolging door hun oude school en een confrontatie met een paar oudere pestkoppen tot een ontmoeting met Gekke Marie, de vrouw waar ieder kind in het dorp bang voor is. De avond blijkt een bepalend moment tussen hun kindertijd en de aanstaande volwassenheid.

Dojo - zondag 18 december, 10.00 uur

Brandon doet klusjes voor Billy, de leider van een plaatselijke jeugdbende. Wanneer hij samen met zijn beste vriend Stefano inbreekt in een judoschool, wordt hij gepakt door de judoleraar Kai. Brandon krijgt een kans om uit de jeugdbende te stappen en mee te trainen voor een belangrijke judowedstrijd. Maar hij wil Stefano, die inmiddels ook in de bende zit, niet kwijtraken. Het wordt steeds moeilijker om de juiste keuzes te maken.

Eerlijk Gestolen - zondag 25 december, 10.00 uur 

De 11-jarige Nola doet haar best om geld te sparen zodat haar oma naar Suriname kan reizen om daar de as van haar overleden opa uit te strooien, maar vliegtickets zijn duur en het sparen duurt lang. Als Nola een tas met gestolen geld vindt, laat ze haar goede opvoeding even voor wat het is en besluit ze de buit te houden. Het is tenslotte voor een goed doel. Maar of dat zo’n verstandige keuze is.

Okedoeibedankt - zondag 1 januari, 10.00 uur 

De verlegen, dove Jamie (12) verhuist naar het doveninternaat om aan haar nieuwe school te beginnen. Ze ziet er tegenop nieuwe vrienden te maken. Als Jamies oma, waarmee ze een bijzondere band heeft en die in Parijs woont, een ongeluk heeft gehad, ontstaat er een onverwacht plan met haar brutale klasgenoot Imane (13).

Samen belanden ze op een roadtrip naar Parijs, die al snel een avontuurlijke wending krijgt. Jamie wordt gedwongen uit haar schulp te kruipen. De tocht vol obstakels en bijzondere ontmoetingen wordt een reis om nooit te vergeten. 

Romaissa - De Superheld Uit Rotterdam - zondag 8 januari, 10.00 uur 

De fantasierijke Romaissa (12) uit Rotterdam heeft een moeizame relatie met haar moeder sinds haar vader is overleden. Als ze ontdekt dat een projectontwikkelaar hun flat gaat slopen, maken Romaissa en haar beste vriend Lionel een plan om de flat op te knappen en motiveren zo alle bewoners ook weer de handen ineen te laten slaan. Wanneer ze ontdekt dat ze onverklaarbare krachten heeft, lijkt haar missie te slagen. Maar kan ze de sloop van de flat ook echt tegenhouden?

Matties - zondag 15 januari, 10.00 uur

De beste vriend van de twaalfjarige Ilias wordt bij vergissing vermoord. Op zoek naar de daders raakt Ilias steeds dieper verzeild in de drugswereld. Daarbij wordt hij verleid door geld en status. Geeft hij zijn doel op of blijft hij zijn gestorven vriend trouw? 

Alle Telefilms zijn voorzien van audiodescriptie via de Earcatch app

Audiodescriptie maakt films en series toegankelijk voor mensen die slechtziend of blind zijn. Een stem beschrijft wat er in beeld te zien is, waardoor het verhaal beter is te volgen. De Earcatch app is gratis te downloaden in de App store of Google Play.