De schrijftip van Jacques Vriens voor je griezelige verhaal!

Wat is volgens Jacques Vriens een gouden tip wanneer je een griezelig verhaal schrijft? Wat moet je doen en wat helemaal niet? Kijk vanaf aanstaande vrijdag 9 september naar zijn schrijftip, vanaf een spannende plek in Nederland.... 

Wie is Jacques Vriens? 

Jacques Vriens kun je kennen van zijn boeken Meester Jaap, Achtste Groepers Huilen Niet en bijvoorbeeld zijn nieuwste boek, Smokkelkinderen. Hij is een van de bekendste Nederlandse kinderboekenschrijvers en heeft met zijn boeken flink wat prijzen gewonnen. Een aantal zijn ook verfilmd, zoals Achtste Groepers Huilen Niet. Jacques woont en werkt in Limburg.

Leuk weetje: door heel zijn huis liggen notitieboekjes met schrijfsels, ideeën en plannen voor verhalen! Hij doet vaak een maand of tien over het schrijven van een boek. 

__________________________________________________

Vanaf volgende week verschijnt er elke week een schrijftip van een bekende Nederlandse schrijver, die zich vaak moet zien te redden uit een spannende situatie... Ze geven je tips voor het schrijven van je griezelige verhaal!

Wie er allemaal mee doen? Luister en kijk naar tips van Mel Wallis de Vries, Dick van den Heuvel, Jan Paul Schutten, Anna Woltz, Jozua Douglas en Simon van de Geest. 

Reacties

Jouw reactie

Wanneer je een reactie instuurt krijgt jouw ouder/verzorger een e-mail. Hierin vragen we goedkeuring om de reactie op de website te plaatsen. Ook moet je ouder/verzorger akkoord gaan met de privacyregels van NPO Zapp.