Tip: Hip haar

BFF’s Monique en Karla komen uit een dorpje en zien zichzelf een beetje als boerentrienen. Nou, Karla, met dit hippe kapsel hoef je daar niet meer bang voor te zijn!

Wat heb je nodig?

♥ Kam en borstel

♥ Krultang

♥ Toupeerkam

♥ Haarlak

♥ Grote spelden

♥ Een paar elastiekjes

♥ Allemaal kleine speldjes

 

 

Stap 1: We beginnen met het moeilijkste gedeelte! Pak een ‘strook’ haar bovenop je hoofd en verdeel deze in twee delen, een voorste en een achterste deel. Straks wordt dit samen de kuif! Pak het achterste gedeelte van het haar, maak daar een krul naar achteren van. Zet ‘m vast met een grote speld.

Stap 2:Doe hetzelfde met de voorste pluk. Schakel hulp in van de krultang en de toupeerkam. Zet het goed vast en spuit er veel haarlak in.

Stap 3: We gaan naar de rest van je haar. Pak de plukken aan de zijkant van je hoofd en laat deze loshangen. Verdeel het achterste gedeelte van je haar in drie delen en maak hier staartjes van. Zet ze vast met kleine elastiekjes. 

Stap 4: Pak de plukken aan de zijkant van je hoofd en breng ze naar achteren, tussen staartje 1 en 2 van bovenaf gezien. Zet ze vast met speldjes.

Stap 5: Als alles vastzit, kan je beginnen met vlechten. Begin bij het bovenste staartje en werk naar onderen. Doe het heel losjes, zodat je niet ziet dat het drie aparte staartjes zijn! Steek er speldjes in, zodat het goed blijft zitten.

Stap 6: Neem de twee voorste delen van je 'kuif' samen en zet 't goed vast met speldjes. En veeeel haarlak!

Voilà! Het kost wat moeite, maar dan heb je ook wat. Succes!