Staartvlecht maken

Een mooie vlecht die je maakt met twee plukken haar, die je door elkaar heen haalt. Zo doe je dat!

Wil je een keertje totaal iets anders met je haar? Probeer dan eens deze combinatie van een staart en een vlecht. Het is best een lastige tip. Het leukst is om dit samen met je BFF te doen. Jij doet het bij haar, en zij maakt de vlecht bij jou!

Wat heb je nodig?
♥ Dunne elastiekjes
♥ Borstel
♥ Haarlak
♥ Haarknip

Stap 1: Pak de helft van je haar vast, en maak dit met een elastiekje vast in een staartje.

Stap 2: Maak onder deze staart nog een staartje. Verdeel de bovenste staart in twee plukjes en haal de onderste staart daar doorheen. Zet deze pluk even vast met een haarknip, zoals op foto 3.

Stap 3: Maak met de eerste staart nu weer een staart onder de tweede staart. Je merkt al, je hebt best wat elastiekjes nodig!

Stap 4: Pak de twee plukjes van de tweede staart en maak hier een staart van, onder de derde staart (de staart moet strak tegen het hoofd aanzitten). De derde staart komt dus door de plukjes heen.

Stap 5: De derde staart verdeel je nu in twee plukjes en hier maak je weer een staart van onder de onderste staart. De staart erboven moet er weer tussenuit komen.

Zo ga je door, tot je niet verder kunt. Aan de onderkant hoeven de staarten niet meer dicht tegen het hoofd aan te zitten. Deze kun je gewoon met een elastiekje als een staartje afmaken, zoals je ziet op foto 6.

Maak de hele vlecht vast met een leuk elastiekje (met een bloemetje, of glittertje eraan). Je kunt de vlecht nog iets nonchalanter maken door voorzichtig aan de plukjes te trekken, waardoor ze wat breder worden! Spuit een klein beetje haarlak op de vlecht, zodat hij de hele dag blijft zitten! ♥