Semi-transparante rok

Heb jij een rokje of jurkje die je een beetje kort vindt? Of gewoon niet zo mooi? Draag er een semi-transparante rok overheen voor een bohemian look.

Wat heb je nodig?
♥ Oud rokje of jurkje
♥ Semi-transparante stof
♥ Elastieke band
♥ Spelden

Stap 1: Als eerste moet je een stof kiezen. Je moet er alvast over nadenken over de lengte van je rok. Je kan kiezen voor een hele lange rok. Maar ook voor een wat korter rokje. De stof moet semi-transparant zijn. Dat betekent dat het een beetje doorzichtig is. Je kan elk kleurtje kiezen. Maar het moet wel bij de rest van je outfit passen.

Stap 2: Nu moet de elastieke band worden geknipt. Deze kan je om je middel dragen, maar ook op je heupen. Kijk goed naar wat het beste bij jouw rokje of jurkje past. Of bij je lengte. Als je korte benen hebt draag je hem om je middel, dan lijken je benen langer. Meet de omtrek van jouw middel of heupen. Knip dat aantal centimeters van de elastieke band. 

Stap 3: Knip nu de semi-transparante stof. De bovenkant van de rok moet even breed zijn als de omtrek van jouw middel of heupen. De onderkant kan je best wat breder knippen. Een beetje in een piramide-vorm dus. Dat geeft een leuk zwierig effect! Knip een paar extra centimeters in de lengte van de stof. Je moet hem namelijk een keer om de elastieke band wikkelen. 

Stap 4: Naai de semi-transparante stof vast aan de elastieke band. Je vouwt de stof één keer om de band heen. Let er op dat de band niet is uitgerekt. Om er voor te zorgen dat je alles goed naait kan je de band ook aandoen en de semi-transparante stof met spelden vastzetten.

Stap 5: Nu is je semi-transparante rok af! Draag hem over een jurkje, rokje of een short! Deze look maak je af met een hippe riem.