Bitterbal cupcake

Een hartige cupcake met in het midden een bitterbal als verrassing. 

Basisrecept hartige cupcakes 

Voor 12 cupcakes 

225 g bloem 
170 g olijfolie 
150 g groentenbouillon 
150 g suiker 
100 g eieren (2 grote) 
10 g bakpoeder 
4 g zout 
peper naar smaak 
lepeltje mosterd 

Kaascrème 
250 gr geraspte kaas 
250 gr boter 
125 gr melk 
Iets mosterd, peper en zout 

Overige ingrediënten 
12 ongefrituurde bevroren bitterballen 
1 zakje chips 
1 zakje zoute stengels 
1 pakje kaas stengels 
Of 1 pakje zoute crackertjes 

Keukengerei 
Kookplaat 
Steelpan 
Weegschaal 
Mixer 
Kommen 
Snijplank 
Spuitzak 
Spuitmondje 
Cupcake treetje 
Cups 

Bereiden 
Hartig besla
Stap 1. Verwarm de oven voor op 170 graden. 
Stap 2. Weeg alle ingrediënten nauwkeurig af en doe ze in de kom. Meng alles met de vlinder/klopper, 5 minuten op middelmatige snelheid. 
Stap 3. Nu is het hartige beslag klaar. Doe het beslag in een spuitzak en vul de cups met een bodempje beslag. 
Stap 4. Stop in ieder cupje een bitterbal en met de spuitzak de cupjes verder gelijkmatig vullen, zodat de bitterbal niet meer zichtbaar is. 
Stap 5. Zet de cupcakes in de oven. Ongeveer 25 minuutjes op 170 graden. 

Hartige kaascrème 
Stap 6. Doe de boter, kaas en melk in de kom. Meng vervolgens alles met de vlinder/klopper. Draai het mooi luchtig en glad. 
Stap 7. Als laatste breng je de crème op smaak met mosterd, peper en iets zout. 
Stap 8. Meng dit geheel door elkaar en de hartige kaascrème is klaar! 
Stap 9. Haal na 25 minuten de cupcakes uit de oven en laat ze even afkoelen. Doe de hartige crème in de spuitzak met een spuitmondje en maak een mooie toef op de cupcake. Als laatst kan je de cupcakes met verschillende hartige producten zoals zoute crackertje, chips, kaasstengels, etc. versieren. 

Je hartige cupcake is nu klaar!