Bitterbal cupcake
Een hartige cupcake met in het midden een bitterbal als verrassing.
Basisrecept hartige cupcakes
Voor 12 cupcakes225 g bloem
170 g olijfolie
150 g groentenbouillon
150 g suiker
100 g eieren (2 grote)
10 g bakpoeder
4 g zout
peper naar smaak
lepeltje mosterd
Kaascrème
250 gr geraspte kaas
250 gr boter
125 gr melk
Iets mosterd, peper en zout
Overige ingrediënten
12 ongefrituurde bevroren bitterballen
1 zakje chips
1 zakje zoute stengels
1 pakje kaas stengels
Of 1 pakje zoute crackertjes
Keukengerei
Kookplaat
Steelpan
Weegschaal
Mixer
Kommen
Snijplank
Spuitzak
Spuitmondje
Cupcake treetje
Cups
Bereiden
Hartig beslag
Stap 1. Verwarm de oven voor op 170 graden.
Stap 2. Weeg alle ingrediënten nauwkeurig af en doe ze in de kom. Meng alles met de vlinder/klopper, 5 minuten op middelmatige snelheid.
Stap 3. Nu is het hartige beslag klaar. Doe het beslag in een spuitzak en vul de cups met een bodempje beslag.
Stap 4. Stop in ieder cupje een bitterbal en met de spuitzak de cupjes verder gelijkmatig vullen, zodat de bitterbal niet meer zichtbaar is.
Stap 5. Zet de cupcakes in de oven. Ongeveer 25 minuutjes op 170 graden.
Hartige kaascrème
Stap 6. Doe de boter, kaas en melk in de kom. Meng vervolgens alles met de vlinder/klopper. Draai het mooi luchtig en glad.
Stap 7. Als laatste breng je de crème op smaak met mosterd, peper en iets zout.
Stap 8. Meng dit geheel door elkaar en de hartige kaascrème is klaar!
Stap 9. Haal na 25 minuten de cupcakes uit de oven en laat ze even afkoelen. Doe de hartige crème in de spuitzak met een spuitmondje en maak een mooie toef op de cupcake. Als laatst kan je de cupcakes met verschillende hartige producten zoals zoute crackertje, chips, kaasstengels, etc. versieren.
Je hartige cupcake is nu klaar!