Over De Eindmusical

Voor alle leerlingen uit groep 8 komt AVROTROS met een nieuw en uniek concept! Op NPO Zapp is vanaf zaterdag 7 april om 17:30 uur ‘De Eindmusical’ te zien: een jeugd dramaserie die leerlingen van groep 8 helpt bij de voorbereidingen op hun eigen musical.

Over de tv-serie
‘De Eindmusical’ is een achtdelige scripted-reality serie over een groep 8. Onder begeleiding van een professioneel team bestaande uit o.a. Maurice Wijnen (musical expert) en Carline Brouwer (regisseur van o.a. The Bodyguard) studeert de klas in een vakantiehuis hun eindmusical in. De klas leert elkaar nóg beter kennen en thema’s als verliefdheid, pesten, heimwee en het naderende afscheid van groep 8 komen aan bod.

Uiteindelijk is het moment daar: de grote opvoering van hun musical met daarin bekende hits van het Junior Songfestival. Een spannend, emotioneel maar vooral swingend afscheid van acht jaar basisschool.

Carline maurice credits

Aanmelden voor het verkrijgen van de musical 'Nederland Superstar'

De unieke musical ‘Nederland Superstar’ is speciaal geschreven voor de AVROTROS dramaserie 'De Eindmusical' door de bekende musicalschrijver André Breedland (bekend van o.a. Ciske de Rat en Petti Coat). Deze musical is voor alle basisscholen in Nederland aan te vragen. Zodra de inschrijving compleet bij ons binnen is, mailen wij het musical pakket terug.

Belangrijk is dat basisscholen die de musical willen opvoeren een licentie hebben met Buma/Stemra voor openbaarmaking van muziek tijdens activiteiten op school. Lees hier meer over Buma/Stemra voor het basisonderwijs.

Let op, dit inschrijfformulier is voor docenten en de schooldirectie (formulieren op zapp.nl zijn oorspronkelijk gemaakt voor kinderen, vandaar het verplichte hokje 'toestemming ouders'. Onze excuses voor dit ongemak).

De eindmusical avrotros lampje
Nederland superstar zapp

Waar gaat de musical 'Nederland Superstar' over?
De musical die in de tv-serie te zien zal zijn heet ‘Nederland Superstar’. In deze musical studeert een groep 8 de eindmusical in. Het verhaal gaat over een tv-talentenjacht waar allerlei soorten kandidaten aan meedoen: o.a. een rapper, een boyband, een keurig meisje en een tweeling. Wie gaat er met de felbegeerde prijs van 1 miljoen euro naar huis? En wat is er belangrijker: winnen of de liefde? Ook krijgen de leerlingen uit groep 8 tijdens de repetities van de musical te maken met liefde, ruzie en onvoorwaardelijke vriendschap. 

Liedjes
In de musical 'Nederland Superstar' worden de officiële liedjes gebruikt van 15 jaar Junior Songfestival! Zie de video hieronder.

LIEDJES uit de musical NEDERLAND SUPERSTAR

Maak jouw groep 8 musical er één om nooit te vergeten
Op deze website van De Eindmusical kun je terecht voor leuke tips & tricks over het instuderen van jouw perfecte eindmusical. Zo komen er instructievideo’s met dans- en zanglessen van echte musicalexperts. Daarnaast vind je vanaf komend voorjaar hier alle informatie over de jeugdserie, de musical, de liedjes en de personages.

En leuk nieuws: jij kan met jouw klas dezelfde musical instuderen als die van de tv-serie De Eindmusical! Geef je met jouw school op om de musical aan te vragen!

Naamloos 5