Beste Vrienden Quiz

NTR

Volgende uitzending

Vrijdag 24 maart om 15:55 uur

848691

Bart Meijer en zijn assistent Tonnie van der Neut ontvangen in de BVQ-studio telkens twee duo’s van beste vrienden die het tegen elkaar opnemen. Zij worden getest op kennis, geheugen, inzicht, samenwerking en fysieke souplesse. Voor dit nieuwe seizoen heeft Bart een aantal leuke nieuwe items in petto.

De BVQ zit weer boordevol leuke vragen! In de Pannenkoek van de Week is een portret van een bekende Nederlander verpannenkoekt. Wie is het? Ook nieuw zijn de Toiletters. Er staan zeven wc’s op rij, waarin BVQ-medewerkers met hoge nood duiken. Ze hebben ieder een letter vast en alle letters tezamen vormen een woord. Professor Doctor D. Javu beschrijft wekelijks zijn nieuwste uitvinding die al lang blijkt te bestaan. Om welk apparaat gaat het?

De vriendschap van de kandidaten worden extra getest bij Zlatan. De één zit op deze bokkige spin, de ander moet zo snel mogelijk een lichtbalk vol fietsen. Gaat het zwaailicht, dan stopt Zlatan met bokken. Valt de ene kandidaat van Zlatan af voordat het zwaailicht brandt, dan moet hij of zij plaatsnemen op de tribune.

Elke schooldag om 18.00 uur op Zapp!

Hoe werkt de Beste Vrienden Quiz?

De Beste Vrienden Quiz draait om het halen van zoveel mogelijk punten. Het aantal punten bepaalt het aantal vragen in de finale.

 

Het spelbord heeft in totaal 14 plaatjes: 10 matchvragen, drie spinnen en een cadeautje. Deze plaatjes zijn willekeurig verdeeld en moeten worden omgedraaid.

 

De matchvragen zijn er in de volgende categorieën: IQ, wetenschap, de wereld, cultuur, cijfers & letters, sport & spel,  en natuur. Achter ieder plaatje zit een vraag. Beantwoord je de vraag goed, dan krijg je een punt. Maak je vervolgens een match, dus vind je twee dezelfde plaatjes bij elkaar, dan krijg je ook een punt. Maak je geen match of geef je een fout antwoord, dan gaat de beurt naar de andere kant.

 

Het eerste team dat twee spinnen omdraait moet de strijd aan gaan met onze levensgevaarlijke Zlatan. Je krijgt een gratis punt als je het cadeautje omdraait.

 

De teams krijgen allebei een kaapkaart om een vraag weg te kapen bij de tegenstander en een voorzegkaart. Als een team het even niet meer weet, kunnen ze de hulp inschakelen van het publiek.

 

Het team dat in de finale de meeste vragen goed beantwoordt, wint en komt de volgende dag terug. Het winnende team krijgt per goed antwoord 20 euro. De helft van het bedrag is voor het team zelf, de andere helft voor de vriendendienst (een zelf te bepalen goed doel).

 

De beste spelers van de BVQ zien we in juni terug tijdens de grote Finaleweek. Dan wordt duidelijk welk duo er naar huis gaat met de titel Beste Vrienden Van 2017, de eeuwige roem, de trofee én een grandioze Beste Vrienden Dag onder leiding van Bart en Tonnie.

Volg ons ook op:

Winnaars TV-vraag!

Winnaars TV-vraag!

In de app kun je iedere dag een vraag vinden die ook in de uitzending te zien is. Als je het antwoord goed had, maak je iedere dag kans op een supervette BVQ-prijs. Ga dus NU naar de app en doe mee! Lees verder om te kijken of je gewonnen hebt.

Lees verder

Screenshot app promo

Download de vernieuwde BVQ-app!

Naast de quiz heeft de BVQ-app heeft een nieuw onderdeel: de vraag van de dag. Elke dag kun je via de app een vraag beantwoorden die ’s avonds in de uitzending zit. Prijswinnaars worden bekend gemaakt op de BVQ-site. De App is te downloaden via de App-store en Google Play. Neem het op tegen je eigen beste vrienden, en test elkaar op kennis, inzicht en geheugen. Maar... pas op voor Zlatan!
App store Play store

Stuur je vraag in

Heb je een vraag, vul dan onderstaand formulier in. Dit formulier is niet bedoeld om jezelf aan te melden om mee te doen aan de Beste Vrienden Quiz. 

Niet alle verplichte velden zijn ingevuld.
Jouw ouder / verzorger kan jouw bericht via dit e-mailadres annuleren.
Alle velden zijn verplicht