Welkom bij Zapp Skills! 

Morgen om 09:00 uur zijn we er weer, en kun je de hele dag met ons skillen! Bekijk nu al alle skills en tutorials.

Nienke en Luc zijn morgen rond 13:00 uur op het Vrijthof in Hilvarenbeek!

Stream offline afbeelding restaurant bezoeken
Praat mee
Nick: hallo ricardo: hallo skillsister luc ricardo: hoi skillsister lucy het was leuk om op het bord te staan dankje wel marijn: lucy je lijkt op iemand van spangas riccardo: best wel Nick: Hallo skillsister Luc Madelon: Wil Nienke met de skill dansen bij mij thuis komen? Madelon: Want ik hou van dansen Madelon: Wil nienke even zwaaien Madelon: Jahaa marijn: ze is al weer weg marijn: of nee toch niet Dj Boordevol: Eyo marijn: hoe heet dit liedje Rens en Kasper: nog 2 minuten Madelon: Fire work marijn: doei tot morgen marijn: tot morgen marijn: doei skillsisters Ilse: Hoii Dj Boordevol : Doeg Ilse: Is het afgelopen ? Je moeder: Heeeee Liz: Nienke je best de beste presentatishe hoii: hoii Hey: Wat is dit Luzyiano: Welke camping komen jullie Looise: Hallo LOTTEBENTE: hey Nynke: Hoi Hallo: Maik Hallo: Goedkurig LOTTEBENTE: Komt ze een X frankrijk?? LOTTEBENTE: ♥nienke en bart♥ Hallo: Hallo Hallo: L Anoniema: Waarom is het zo erg als er rook in je gezicht komt LOTTEBENTE: iedereen kijkt de reclame Hallo: Goedkeuring Rob: Ik wou vandaag met mijn broer mijn oude school spullen verbranden alleen bij ons regende het vanadaag Anoniempje: Fart fire blaster LOLO: Ja die is best grappig LOLO: Op welke camping zijn julie Bo: Sterkte Nienke k ben anoniem: is er nog iemand?? PATATTT: Is er nog iemand?? Bo: Goed gedaan Nienke Bo: Goed gedaan Nienke jordy: hallo Skillsister Luc: Dit was het voor vandaag. Morgen om 9.00u zijn we er weer met de skill Restaurant Bezoeken!
Skillsisters
Een helpdesk speciaal voor jou!

Iedere werkdag kun je bellen of chatten met de Skillsisters! Whatsapp bellen kan helaas niet. Heb je een vraag over een van de skills of een leuk verhaal, we horen het graag! 

Wat doen de skillsisters?

Restaurant bezoeken

Ik kan het!
17 keer gedaan!

Zo doe je het

Ik ben Pierre Wind
Stap 0
Ik ben Pierre Wind

Ik ben Pierre Wind, ik ben kok en je kent me misschien wel van ZappLive! In een restaurant zijn er allerlei regeltjes waar mensen zich graag aan houden. Ik ga je uitleggen wat die regeltjes zijn!

Ontvangst
Stap 1
Ontvangst

Als je een restaurant binnenkomt wacht je altijd even op de ober en laat je de ober vooruit lopen naar je tafel. Die weet namelijk precies waar je mag zitten.

Stoel aanschuiven
Stap 2
Stoel aanschuiven

Ben je in een heel chic restaurant, dan wil de ober waarschijnlijk je stoel voor je aanschuiven. Ben je samen met iemand anders, laat de jongen dan de stoel van het meisje aanschuiven!

Ober roepen
Stap 3
Ober roepen

Als je iets wilt bestellen of iets wilt vragen aan de ober, roep deze dan op een subtiele manier. Probeer bijvoorbeeld oogcontact te maken of steek je vinger voorzichtig op. Niet helemaal in de lucht maar vlakbij je lichaam.

Weg met je smartphone
Stap 4
Weg met je smartphone

In een restaurant ben je om samen te eten met anderen. Om dan op je telefoon te gaan kijken is niet netjes. Laat je telefoon dus in je zak of gewoon thuis.

Vraag om de drankkaart
Stap 5
Vraag om de drankkaart

Er staan vast en zeker allerlei bijzondere drankjes op de kaart, het is zonde om meteen een cola of sinas te bestellen. Probeer eens wat nieuws!

Doe je kaart dicht
Stap 6
Doe je kaart dicht

Als je op de menukaart hebt uitgekozen wat je wilt bestellen dan leg je je menukaart gesloten op tafel. Zo weet de ober dat je klaar bent om te bestellen.

Bestel beleefd
Stap 7
Bestel beleefd

Als iemand je heeft uitgenodigd om mee te gaan eten is het het beste om niet het duurste maar ook niet het goedkoopste gerecht te bestellen.

Drink en eet rustig
Stap 8
Drink en eet rustig

Drink je drankje langzaam op en speel niet met je eten. Ook smakken vinden we onbeleefd!

Met je handen eten
Stap 9
Met je handen eten

Alleen als je een kommetje water op tafel krijgt om je vingers in schoon te maken dan mag je met je handen eten. Anders moet je gewoon je bestek gebruiken.

Klaar met eten
Stap 10
Klaar met eten

Als je klaar bent met eten dan leg je je bestek naast elkaar op je bord. Zo snapt de ober dat je klaar bent. Heb je nog niet genoeg gegeten maar je gerecht is al op? Leg je bestek in de vorm van een tentje op je bord. In de meeste restaurants zullen ze dan begrijpen dat je nog wat meer wilt.

Glas vast pakken
Stap 11
Glas vast pakken

Pak het glas altijd bij het voetje of steeltje. Het is niet de bedoeling dat je de buik van een wijnglas aanraakt.

Waterglas
Stap 12
Waterglas

In een chic restaurant krijg je meestal ook een waterglas. Dit is vaak een glas zonder steeltje en staat vaak het dichtst bij je.

Neem geen kindermenu
Stap 13
Neem geen kindermenu

Een kindermenu is voor kleine kinderen! Bestel gewoon een lekker volwassen gerecht, dat is het lekkerste eten.

Gebruik je servet
Stap 14
Gebruik je servet

Je servet kun je gebruiken om je mondhoeken schoon te maken, maar het beste is het om je servet open op je schoot te leggen. Zo blijven je kleren schoon wanneer je iets knoeit!

Niet zo lekker
Stap 15
Niet zo lekker

Als je iets van het gerecht niet zo lekker vind, verstop het dan een beetje op je bord. Haal het niet van je bord en leg het ook niet op de rand. Daar moet de ober je bord namelijk aan vast pakken.

Teveel eten
Stap 16
Teveel eten

Als je niet al je eten op kunt dan kun je aan de ober vragen of je een doggy bag mag. Dan kun je het later thuis opeten of bijvoorbeeld aan je hond geven. Wel zo goed voor het milieu!

Speech
Stap 17
Speech

Als je met een grote groep voor een bijzondere gelegenheid wat gaat eten dan is het gebruikelijk om een speech te geven. Door op te staan kun je de aandacht vragen.

Heeft het gesmaakt?
Stap 18
Heeft het gesmaakt?

Als de ober vraagt wat je van het gerecht vond dan mag je eerlijk zeggen wat je ervan vond. Daarom vraagt hij het immers. Vond je iets minder lekker, zeg dan beleefd wat je ervan vond.

De rekening
Stap 19
De rekening

Bekijk altijd of de rekening klopt en geef wat extra fooi. 5% is een net bedrag, meer of minder mag ook. Maar geef niet 5 cent fooi, dat is niet netjes.

Laat je skills zien

Stuur ons jouw eigen skill
Laat meer skills zien