Over Zapp Weekjournaal

Iedere zondag van 18.30 tot 19.00 het Zapp Weekjournaal met achtergronden bij het nieuws, een gast en aandacht voor raar en opmerkelijk nieuws. Met om 18.45 uur een uitstapje naar het Jeugdjournaal voor het nieuws van de dag.

In de uitzending van 9 juli:

De zomervakantie breekt aan en dat is de tijd dat gigantisch veel buitenlanders ons land komen bezoeken. Nederland is een populair land, ieder jaar komen een kleine 16 miljoen toeristen op bezoek. Soms lang, zoals Duitsers die naar onze kust komen. Maar soms is het superkort, voor een dagje maar. Milou ontmoette een Vietnamees meisje dat met haar familie zo’n flitsbezoek aan Nederland deed en in een ochtendje langs toeristische plekken van ons land ging.

En een verslag over kinderen in Caribisch Nederland. Dat zijn de eilanden Bonaire, Sint Eustatius en Saba. Die eilanden in het Caribisch gebied horen bij Nederland en er is een onderzoek gedaan naar het leven van kinderen daar. Daaruit blijkt dat het leven op de eilanden behoorlijk verschilt van het leven hier in Nederland. Hoe precies, dat laten we zien in een reportage.

We gaan vrolijk en muzikaal het programma afsluiten. Muziekkenner, radio DJ en YouTube-vlogger Giel Beelen komt naar de studio. We gaan eens heel precies uitzoeken hoe het nou zit met ‘zomerhits’. Ieder zomer is er wel een nummer dat iedereen superleuk vindt, hoe komt dat? En doen artiesten ook extra hun best om zo’n zomerhit te maken? Ennuh, wat verdienen ze er eigenlijk mee?

Een speciale aflevering van ‘het dier van de week’. We hebben eens teruggekeken naar alle ruim 100 dieren van de week die je bij ons hebt kunnen zien in de afgelopen seizoenen. De opvallendste krijgen nog even aandacht.

Raar nieuws is er natuurlijk ook weer gewoon, net als het nieuws van de dag in het Jeugdjournaal.

Het is voor de laatste keer dat we er zijn. Want na de zomer wordt het Jeugdjournaal iedere dag 20 minuten in plaats van 10. Ook in het weekend, dus daar maken we met het Zapp Weekjournaal plaats voor. We hebben ons programma met heel veel plezier voor jullie gemaakt. En we hopen dat jullie er ook met net zo veel plezier naar hebben gekeken.

Een lieve groet van de hele Zapp Weekjournaal-redactie.

Contact met de redactie