Over Zapp Weekjournaal

Iedere zondag van 18.30 tot 19.00 het Zapp Weekjournaal met achtergronden bij het nieuws, een gast en aandacht voor raar en opmerkelijk nieuws. Met om 18.45 uur een uitstapje naar het Jeugdjournaal voor het nieuws van de dag.

In de uitzending van 21 mei:

In ieder dorp of iedere stad zijn ze wel te vinden: Woonwagenkampen. Het zijn vaak bijna zelfstandige dorpjes op zichzelf en je komt er eigenlijk nooit. Deze week waren de woonwagenbewoners in het nieuws, omdat de kampen een beetje worden weggepest door de gemeente. En dat moet stoppen. De 12-jarige Romen woont op een kamp, samen met heel veel familie. Hij wil kinderen laten zien hoe het daar is.

De eredivisie voetbal is klaar. Iedere week trokken tienduizenden supporters naar de voetbalstadions om hun club aan te moedigen. Onder hen ook veel kinderen. Wij keken mee met vier fanatieke jonge supporters van ADO Den Haag, FC Twente, FC Groningen en Ajax. Hoe gaat het er aan toe op de tribunes, hoe is de sfeer en de veiligheid bij de wedstrijden?

In de studio een van de meest succesvolle schrijfsters van ons land: Tosca Menten. Ze is met maar liefst twee boeken genomineerd voor de Kinderjury-prijs. Vorig jaar won ze hem. We praten over prijzen winnen, over het succes van Dummie de Mummie en over grappen maken.

Een dier van de week, rare nieuwtjes, het weersvooruitzicht en het nieuws van de dag. Dat is er natuurlijk ook weer allemaal. Om half zeven op Zapp!

 

Contact met de redactie