Over Zapp Weekjournaal

Iedere zondag van 18.30 tot 19.00 het Zapp Weekjournaal met achtergronden bij het nieuws, een gast en aandacht voor raar en opmerkelijk nieuws. Met om 18.45 uur een uitstapje naar het Jeugdjournaal voor het nieuws van de dag.

In de uitzending van 2 april:

De kans dat jij een juf hebt is een stuk groter dan de kans dat jij een meester hebt. Al jaren wordt geprobeerd meer meesters voor de klas te krijgen, maar niks lukt. Maar, wat maakt het uit? Dat is de vraag waar Milou het antwoord op ging zoeken. En zij ontdekte dat het echt wel uitmaakt…

Een vloedgolf maakte zes jaar geleden een kerncentrale in de Japanse stad Fukushima kapot. Honderdduizenden Japanners moesten hun dorpen en steden ontvluchten vanwege stralingsgevaar. Pas nu, jaren later dus, is het gebied weer veilig. Hoe gaat het met de kinderen bij Fukushima?

Marco Borsato behoort tot de beste zangers van Nederland. Daarnaast is ie een populaire coach bij The Voice en hij zet zich al jaren in voor de organisatie Warchild. Hoogste tijd om hem eens naar de studio te halen! Hij is onze gast deze week.

Een nieuwsdier, rare nieuwtjes, het nieuws van de dag en het (lente?-)weer van de komende week: Allemaal vanaf half zeven in het Zapp Weekjournaal.

 

Contact met de redactie