Info

Zapp Awards 2018 | Stem-reglement

Om de verkiezingen zo eerlijk mogelijk te laten verlopen was er aan de stemming voor de Zapp Awards 2018 een reglement verbonden. Dit reglement kan hieronder worden ingezien, en moet ter kennis worden waargenomen alvorens deel te nemen aan de stemming.

ALGEMEEN
De verkiezing wordt georganiseerd door en staat onder verantwoordelijkheid van omroepbedrijf KRO-NCRV. De gehele verkiezing bestaat uit een stemronde, bekendmaking nominaties en de finale. Tijdens de finale kan in een nieuwe stemronde live gestemd worden op de top 3 in de categorie “Beste Zapp-programma”, die voortkomt uit de 1e stemronde.

STEMPROCEDURE
De kinderen thuis bepalen de genomineerden per categorie met een online stemmodule. Vanaf 13 januari t/m 10 februari 2018 kunnen kinderen via de website https://www.zappawards.nl stemmen op hun favoriet per categorie. Op 17 februari kan vervolgens gestemd worden voor de winnaar in de categorie “Beste Zapp-programma”. Als je jonger bent dan 16 jaar, moet je toestemming hebben van je ouders om je stem uit te brengen. Als je toestemming hebt van je ouders, kun je dat in de laatste fase van het stemproces aangeven door het plaatsen van een vinkje. Zonder het plaatsen van dit vinkje is het niet mogelijk om te stemmen. Stemmen kan door het invullen van de stemmodule op de website https://www.zappawards.nl. Daar kan de websitebezoeker in elke categorie één genomineerde kiezen, en zijn stem bevestigen met een e-mailadres. Per e-mailadres kan per stemronde één keer een stem worden uitgebracht. Pas als de gebruiker op de link in de bevestigingsmail van NPO Zapp heeft geklikt wordt zijn / haar stem definitief meegeteld in de stemming. Op zaterdag 17 februari worden de totalen van de drie genomineerden in de categorie “Beste Zapp-programma gereset, zodat kinderen weer eenmalig kunnen stemmen op hun favoriet in deze top 3. Dit kan alleen op zaterdag 17 februari. De winnaar wordt live bekend gemaakt tijdens de uitzending. In alle overige categorieën is de winnaar bekend op moment van sluiten van de stembussen van de 1e stemronde op 10 februari. Per categorie worden de 3 programma’s of BN’ers met de meeste stemmen automatisch geselecteerd als genomineerden. De nominaties worden bekendgemaakt in de week tussen 10 februari en 17 februari en gepubliceerd op https://www.zappawards.nl. Over de uitslag van de verkiezing wordt verder niet gecorrespondeerd. Er kunnen geen rechten worden ontleent aan de uitslag van de verkiezingen.

VERANTWOORDING
De volledige verkiezing van de Zapp Awards staat onder toezicht van de redactie van het kinderprogramma Zapplive. De redactie beoordeelt of de verkiezing eerlijk verloopt. Bij het minste of geringste vermoeden van fraude, kan de redactie een aantal stemmen of zelfs één of meerdere genomineerde(n) uit de verkiezing schrappen. Methodieken die een eerlijk stemverloop negatief beïnvloeden, zoals geautomatiseerde stemsystemen, leiden te allen tijde tot uitsluiting van de verkiezing. Zo is het ook niet toegestaan om in opdracht van bijvoorbeeld omroeporganisaties, commerciële zenders en productiebedrijven een stem te laten uitbrengen. De redactie controleert het verloop van de gehele verkiezing en stelt bij iedere stemronde de uitslag vast.

PROMOTIE
Het is omroepen, zenders, producenten, makers en fans van genomineerden toegestaan promotie te maken. Deze regel geldt voor iedere fase in de verkiezing. Het is verboden stemmers (vooraf of achteraf) te belonen en/of andere tegenprestaties te geven in ruil voor hun stem op een bepaalde genomineerde - of dat nu materiële of immateriële cadeaus zijn, of dat de cadeaus een geldelijke waarde hebben of niet. Ook is het verboden stemmers de kans op een (specifieke) beloning of tegenprestatie te geven in ruil voor hun stem op een bepaalde genomineerde. Het is wel toegestaan om promotiemateriaal uit te delen om een bepaalde genomineerde onder de aandacht van het publiek te brengen. Deze regel geldt voor iedere verkiezingsronde. Het is verder verboden potentiële stemmers (vooraf of achteraf) te belonen en/of andere tegenprestaties te geven in ruil om geen stem uit te brengen op een bepaalde genomineerde - of dat nu materiële of immateriële cadeaus zijn, of dat de cadeaus nu een geldelijke waarde hebben of niet. Ook is het verboden om potentiële stemmers de kans op een (specifieke) beloning of tegenprestatie te geven in ruil voor het niet uitbrengen van hun stem op een bepaalde genomineerde. Deze regel geldt voor iedere fase in de verkiezing.