Mr title nl 72dpi

Nieuw seizoen Mensjesrechten!

Zondag 18 februari 2018
Vanaf 25 februari kijk je elke zondagavond om 19.25 uur naar de nieuwe Mensjesrechten. Het nieuwe seizoen van de jeugddocumentaireserie bestaat uit negen korte films van ongeveer vijftien minuten. Ben je benieuwd waar ze over gaan? Lees hier alles over de nieuwe films.

Zondag 25 februari: Als je bij me weggaat

laat me niet alleen 15.jpg

Als je ouders niet in staat zijn om goed voor je te kunnen zorgen word je uit huis geplaatst. Jamilla (14) overkwam dit en ze woont nu al jaren in een opvanghuis. Ondanks de problemen van vroeger mist ze haar ouders: “Je kunt het vergelijken met het gevoel dat als je valt, en je knie bloedt, niemand je komt helpen.” 

> Bekijk hier de film

Zondag 4 maart: Meisje met een Missie


Miruna ligt op stoep.jpg

Miruna wil niet, zoals andere meisjes in haar wijk, jong trouwen en veel kinderen krijgen. Ze heeft een heel andere droom; politieagent worden. Maar daarvoor moet je veel studeren. Hoe doe je dat als je ook nog voor je twaalf broertjes en zusjes moet zorgen?

> Bekijk hier de film

Zondag 11 maart: Heijplaters

Still_Heijplaters_4.jpg

Max, Emre, Jash, David en Hilson. Vijf vrienden uit dezelfde klas, allemaal geboren in Nederland maar ieder met totaal andere afkomst; Hollands, Turks, Surinaams, Syrisch en Chinees. Maar voor de hechte vriendengroep doen die verschillen er niet toe, hun dagelijkse omgeving is gelijk. Ze wonen op Heijplaat, een arbeiderswijkje verscholen in het immense havengebied van Rotterdam, letterlijk tussen de zeecontainers en de reusachtige schepen.

> Bekijk hier de film

Zondag 18 maart: De Monsoonshow

Still monsoonshow.png

Kunal is dan wel blind.... Maar daarom ontbreekt het hem nog niet aan een enorme hoeveelheid zelfvertrouwen. Hij strikt het leukste meisje uit de klas voor een zangwedstrijd.

> Bekijk hier de trailer
     
Zondag 25 maart: Bachir in Wonderland

Bachir ligt op de grond.png

Bachir droomt van zwemmen in de zee, maar hij woont in een vluchtelingenkamp midden in de woestijn. Ondanks dat hij geen paspoort heeft, krijgt hij de kans van zijn leven: hij mag op zomerkamp naar Spanje. Zou daar zijn grote wens in vervulling gaan?

Zondag 1 april: Si-G

Met megafoon.jpg

De 13-jarige Si-G geloofde nooit dat ze iets kon bereiken. Totdat de Brusselse rapper Zwangere Guy met haar een rapnummer ging maken.

Zondag 8 april: Het meisje zonder Zwaartekracht

Still zwaartekracht.png

Haar vader zit in de gevangenis, haar moeder is ex-alcoholiste. Erdenchimeg (11) werkt hard om als slangenmens geld te kunnen verdienen voor haar familie.

Zondag 15 april: Lara’s reis

Laras_reis_stills_02.jpg


In je eigen straat verdwalen en je huis niet terug kunnen vinden. Dat overkwam Lara (14). Ze heeft autisme en dingen die voor andere kinderen normaal zijn, zijn voor Lara heel ingewikkeld. Daarom doet ze weinig dingen zelfstandig. Lara wil niets liever dan haar angsten overwinnen en klopt aan bij haar vrienden. Hoe pak je een nieuwe situatie aan als je een handicap hebt? Zij zeggen dat ze in zichzelf moet geloven. Maar ja, dat is makkelijker gezegd dan gedaan. Gaat het Lara lukken om in haar eentje een spannende treinreis te ondernemen?

Zondag 22 april: Buitenstebinnen

Screen Shot 2018-01-23 at 10.08.26.png

De scheiding van haar ouders maakt Emma onrustig. De ruzies zijn gelukkig voorbij, maar de nieuwe situatie is ook moeilijk. Emma komt tot rust op de schietbaan.

Over Mensjesrechten
Ieder kind heeft recht op een gelukkig leven, dat staat in het Kinderrechtenverdrag. Maar de realiteit is anders. Er kan van alles gebeuren waardoor geluk in de knel komt. Daarover gaan de documentaires van Mensjesrechten. Het zijn ontwapenende verhalen in films van een kwartier, over kinderen en tieners van over de hele wereld. In Mensjesrechten laten ze zien hoe zij omgaan met de kleine en grote uitdagingen die ze tegenkomen. De documentaires bieden context aan actuele gebeurtenissen zoals echtscheidingen in Nederland of de oorlog in Syrië, en gaan tegelijkertijd over universele thema’s zoals vriendschap, veiligheid en onderwijs.

Meer...

Meer...