Hoe is het nu met?

Sommige kinderen blijven je altijd bij. Die jongen op zijn crossmotor, het meisje dat last heeft van tics, die jongen die zo goed kan skateboarden. Hoe zou het nu met ze zijn?  

Zapp Echt Gebeurd zocht een aantal kinderen uit documentaireklassiekers op en filmde ze opnieuw. Hoe gaat het nu met ze? Heeft de documentaire hun leven veranderd? Kwamen hun dromen uit?

Jamey

In 2014 ontmoetten we Jamey in "Jamey's gevecht", een jongen die als de beste kan voetballen, maar zichzelf niet kan introduceren. Jamey stotterde namelijk heel erg, en heeft daarnaast een vorm van Gilles de la Tourette. Wij zochten Jamey om te kijken hoe het met hem ging, check het hier.

Giovanni

In 2014 zagen we het verhaal van de toen 9-jarige Giovanni. Hij had een bijzondere passie: synchroonzwemmen, wat normaal wordt gezien als meisjessport. Maar dat stopte de fanatiek Giovanni uiteraard niet. Hoe is het nu, vier jaar later, met hem? Je ziet het hier.

 

Chanaika

In 2007 vertelde de stoere Chanaika dat ze haar vader uit huis heeft gezet, nadat hij haar moeder sloeg. Hoe kijkt ze nu, bijna tien jaar later terug op deze gebeurtenis? Bekijk hier haar verhaal.

 

Nima

Als 13-jarig meisje wist Nima nog niet of ze met haar moeder en zus in Nederland mocht blijven wonen. Ze vertelde haar verhaal in de documentaire Nima. Nu, 13 jaar later, spraken we haar weer. Woont ze nog in Nederland? Je ziet het hier.

 

DannyIn 2007 viel er weinig te beleven voor homoseksuele jongeren. Daarom organiseerde Danny een homoboot voor jongeren tijdens de Gay Pride. Nu, bijna tien jaar later, zochten we Danny weer op. Zou zijn homoboot nog bestaan? En hoe heeft hij het toen ervaren? Check hier hoe het nu met hem gaat.

 

Nassim

Nassim uit 'Plank'

Nassim uit de documentaire plank, sloeg zelfs zijn vakantie over om met belangrijke skateboardwedstrijden mee te doen. Zijn grootste wens was om prof te worden. Als hij een belangrijke geldprijs zou winnen zou hij een deel aan zijn moeder en zusjes geven. Zou hij zijn droom hebben waargemaakt en zijn geld verdienen met skateboarden?
Je ziet het hier.Mack
In februari gingen we langs bij Mack de crosskabouter, zoals hij werd genoemd. Mack zat in 2011 in de documentaire 'Ik ben echt niet bang!'. De toen 9-jarige motorcrosser deed mee aan best gevaarlijke wedstrijden, maar hij was echt niet bang. Klik hier om te kijken hoe het nu met Mack gaat.

 

 

 

 

 

 

 

 

Anne
In maart gingen we langs bij Anne. Het lichaam van Anne deed soms dingen die ze niet wil, bijvoorbeeld zomaar een rondje draaien, of overal even aan likken. Zou ze hier nog steeds last van hebben? En hoe gaat ze er nu mee om? Check hier hoe het nu met Anne gaat. Jim en Sam
Ze vingen kikkers met blote handen en staken hun eigen scheten in de fik. Jim en Sam haalden samen heel wat kattenkwaad uit. Maar na de zomer zou Jim naar de middelbare school in de stad gaan en daar baalde Sam heel erg van. Zijn ze nog steeds vrienden en hebben ze ondertussen al baardgroei? Kijk hier hoe het nu met Jim en Sam gaat.Jade
Jade (13) had een hekel aan alles wat meisjesachtig is. Is dat 7 jaar na haar film 'I love het leger' nog steeds zo? Check hier het resultaat.


Jade uit 'I love het leger'


Regie 'Hoe is het nu met?': Pascalle van Dijk
Productie: VPRO / Zapp Echt Gebeurd

Meer...

Meer...