Zapp Echt Gebeurd

VPRO

Hoe is het nu met... Giovanni?

Giovanni was de hoofdrolspeler in de naar hem genoemde documentaire Giovanni en het waterballet uit 2014, waarin hij vertelde over zijn bijzondere passie voor synchroonzwemmen.

 

Het probleem met zijn passie is alleen dat synchroonzwemmen bekend staat als een meisjessport, wat soms voor onbegrip zorgt bij zijn omgeving. Maar in de documentaire vertelde Giovanni dat hij vastberaden was om mee te doen aan de Nederlandse Kampioenschappen. Gelukkig werd hij hierin door dik en dun gesteund door zijn vriendinnetje Kim.

 

Wij zochten Giovanni op om te kijken hoe het nu met hem gaat. Inmiddels is hij 12, destijds was hij 9. Het resultaat zie je hierboven in deze aflevering van 'Hoe is het nu met...'. Zwemt hij nog steeds zo fanatiek? Hoe gaat het op school? En is hij nog steeds samen met Kim? Je ziet het in deze aflevering van ‘Hoe is het nu met…’

 

Wil je de documentaire uit 2014 bekijken? Dat kan hier. De film won vele verschillende prijzen en werd gemaakt door regisseur Astrid Bussink.

 

Chanaika
De vorige keer spraken we Chanaika, die in 2007 vertelde dat ze haar vader uit huis had gezet, nadat hij haar moeder sloeg. Meer over Chanaika.

Naast Giovanni en Chanaika zijn we bij nog meer oude bekenden langs geweest de afgelopen maanden. Klik hier voor een overzicht.

 

Meer nieuws

Schermafbeelding 2016 02 04 om 14.47.31

Hoe is het nu met?

Sommige kinderen blijven je altijd bij. Die jongen op zijn crossmotor, het meisje dat last heeft van tics, ...
Lees verder
Chanaika

Hoe is het nu met... Chanaika?

In 2007 vertelde de stoere Chanaika dat ze haar vader uit huis heeft gezet, nadat hij haar moeder sloeg. Ho...
Lees verder
Schermafbeelding 2016 12 07 om 11.03.51

Haar maakt veel los

Kroeshaar is niet lastig, maar juist heel veelzijdig. De Friese Kaylee en haar moeder moeten dat nog leren....
Lees verder
Nima 2016

Hoe is het nu met... Nima?

Als 13-jarig meisje wist Nima nog niet of ze met haar moeder en zus in Nederland mocht blijven wonen. Ze ve...
Lees verder