Over Zapp Echt Gebeurd

Zapp Echt Gebeurd zijn films waarin kinderen de hoofdrol spelen. Allemaal echt gebeurd! Duik mee in de wondere werkelijkheid en ontdek meer dan 300 verhalen op deze site.

Echt wel
Elke zondagavond om 19.25 uur op NPO Zapp zie je de meest bijzondere en Echt Gebeurde films! Ben je benieuwd welke films je kan verwachten? Kijk dan hier.

Zondag 9 juli: De Wand (KRO-NCRV)


Lydia (15) heeft een zeldzame bloedziekte waarvan ze maar niet geneest. De artsen doen een ultieme poging haar te genezen met een beenmergtransplantatie. Deze spannende periode moet Lydia ondergaan in een afgesloten ruimte, gescheiden van familie en vriendinnen

 

Prix Jeunesse
Bijzonder: de film 'Hoe Ky Niels werd' heeft 2 belangrijke prijzen gewonnen: de Prix Jeunesse in de categorie non-fictie voor kinderen van 11 tot 15 jaar en de Gender Equity Prize. Deze internationale award wordt ook wel de 'Oscar van de kindertelevisie' genoemd! De film die deel uitmaakt van de IKON-serie Mensjesrechten gaat over het leven van Niels die is geboren als meisje maar als jongen verder wil gaan. Daarnaast werd de film 'Nieuw' over Tanans bekroond met de Prix Jeunesse Unesco. In deze film zie je Tanans (8) die als vluchteling in Nederland aankomt.
Bekijk de films rechtsbovenin!


Kijken
dan
Hieronder kun je alle films terugkijken. Ze staan in verschillende categorieen zoals relaties, lichaam en vrije tijd: meer dan 300 verhalen. Klik op een categorie om een documentaire van jouw keuze sneller te vinden!

                  

             

Volg ons ook op:

Zapp Echt Gebeurd

De Keuze Van...Nicolaas Veul

De Keuze Van...Nicolaas Veul

Een nieuwe aflevering van 'De Keuze Van...', waarin bekende Zapp-presentatoren hun favoriete Zapp Echt Gebeurd-documentaire uitkiezen. Ze leggen uit waarom ze deze keuze hebben gemaakt en geven zo een toffe kijktip!

Lees verder
Hoe is het nu met... Jamey?

Hoe is het nu met... Jamey?

Jamey kennen we nog van zijn portret Jamey's Gevecht uit 2014. Hij had het toen niet makkelijk, hoe gaat het nu met hem?

Lees verder
Echt Gebeurd zomer  2017

Echt Gebeurd zomer 2017

Elke zondagavond zie je rond 19.30 uur de meest bijzondere en Echt Gebeurde films! De films zijn gemaakt door verschillende omroepen. Het zijn bijzondere en échtgebeurde verhalen over kinderen in Nederland en over kinderen in het buitenland. 

Check het overzicht om te zien welke films er op de planning staan! 

Lees verder

Afleveringen

Nieuws