Over Zapp Echt Gebeurd

Zapp Echt Gebeurd zijn films waarin kinderen de hoofdrol spelen. Allemaal echt gebeurd! Duik mee in de wondere werkelijkheid en ontdek meer dan 300 verhalen op deze site.

Echt wel
Elke zondagavond om 19.25 uur op NPO Zapp zie je de meest bijzondere en Echt Gebeurde films! Ben je benieuwd welke films je kan verwachten? Kijk dan hier.

Zondag 30 april zie je ' SOS Vriendschap'

'Ze zijn ons niet tot last. Het zijn mensen met een hart en een ziel en allemaal hebben ze een talent.' Dat zegt de twaalfjarige Letizia over de bootvluchtelingen die bijna dagelijks op haar eiland Sicilië aankomen. Daar zitten ook jongeren tussen, die alleen zijn. Letizia vangt hen op, samen met haar ouders. De jongens beschouwen Letizia als een zusje en vertellen haar hun bijzondere verhalen. Wie is bijvoorbeeld Mohammed uit Mali, die zo van roze spulletjes houdt? Letizia roept ons op om vriendschap met hen te sluiten. Gewoon, omdat ze hartstikke leuk zijn!

 
Prix Jeunesse
Bijzonder: de film 'Hoe Ky Niels werd' heeft 2 belangrijke prijzen gewonnen: de Prix Jeunesse in de categorie non-fictie voor kinderen van 11 tot 15 jaar en de Gender Equity Prize. Deze internationale award wordt ook wel de 'Oscar van de kindertelevisie' genoemd! De film die deel uitmaakt van de IKON-serie Mensjesrechten gaat over het leven van Niels die is geboren als meisje maar als jongen verder wil gaan. Daarnaast werd de film 'Nieuw' over Tanans bekroond met de Prix Jeunesse Unesco. In deze film zie je Tanans (8) die als vluchteling in Nederland aankomt.
Bekijk de films rechtsbovenin!


Kijken
dan
Hieronder kun je alle films terugkijken. Ze staan in verschillende categorieen zoals relaties, lichaam en vrije tijd: meer dan 300 verhalen. Kijk ze, wanneer jij dat écht wilt.

                  

             

Volg ons ook op:

Zapp Echt Gebeurd

Skatekeet in het nationale skateteam!

Skatekeet in het nationale skateteam!

Ze is 12, kan verschikkelijk goed skaten en was eerder te zien in de documentaire Skatekeet. Nu is ze toegelaten tot het beste team van Nederland! 

Lees verder

Afleveringen

Echt Gebeurd voorjaar 2017

Echt Gebeurd voorjaar 2017

Elke zondagavond zie je rond 19.30 uur de meest bijzondere en Echt Gebeurde films!

De nieuwe reeks, die vanaf 5 februari begint, is gemaakt door de verschillende omroepen. Het zijn bijzondere en échtgebeurde verhalen over kinderen in Nederland en over kinderen in het buitenland. 

Check het overzicht om te zien welke films er deze weken aankomen! 

Lees verder

Nieuws