Recept Käsespätzle

Wil jij het onwijs lekkere käsespätzle recept namaken? Check dan hieronder!

Ingrediënten:

  • 500 g bloem
  • 5-6 eieren
  • 250 ml water
  • 1 theelepel zout
  • 500 g emmentaler kaas
  • 4-5 uien
  • 240 ml (1 cup) slagroom
  • 2 pakjes boter
  • Paneermeel
  • versgemalen zwarte peper
  • nootmuskaat
  • peterselie vers
  • bieslook vers

 

Benodigdheden:

  • medium schaal
  • grote kookpan
  • grote pan
  • grote ovenvaste schaal
  • een Spätzlezeef
  • houten lepel
  • schuimspaan
  • plasticfolie
  • koekenpan
  • oven

 

 

Verhit de oven voor op 185 graden.

 

Doe de bloem, de eieren, het zout, peper en water bij elkaar in de schaal. Roer met een houte lepel. Voeg water toe totdat er een kleveriger deeg ontstaat.

 

Je kunt het testen door je houten lepel uit het deeg proberen te halen. Is dat heel moeilijk? Dan is je deeg goed!


Laat het deeg even rusten. Zet alvast een pan water met zout op het vuur.

 

Snipper de uit en fruit deze aan met boter in een pan totdat ze glazig zijn. Voeg zout, peper en nootmuskaat toe.

Rasp de kaas fijn.

 

Als het deeg heeft gerust, pak je de spatzlezeef of schaaf en laat je het boven het kokend water vallen. Je kunt ook het deeg uitsmeren op een plank en met een mes dunne sliertjes in de pan laten rollen.

 

Kook de spätzle totdat ze boven komen drijven. Haal ze dan uit het water en laat ze uitlekken.

 

Vet de ovenschaal in.

 

Leg een laagje spätzle in de ovenschaal. Doe daarop een laagje gerapste kaas en een laagje gebakken ui. Ga door totdat je ovenschaal vol is.


Schenk de slagroom in de ovenschaal en bak de spätzle ongeveer 20 – 25 minuten.

 

Je kunt garneren met peterselie en bieslook.