Kerstballen vissen!

Dit is het tweede 'spelen met je eten' gerecht!

Wat heb je nodig?

Een Kerstboom
Doorzichtige kerstballen die open kunnen
Ringetjes om de Kerstboom op te hangen
Een bezemsteel
Haakjes met schroef
En allemaal kleine hapjes;

Kerstboomsandwiches:

Kerstboom stekers
Wit brood
Smeerbare paté
Spinaziepoeder
Cranberryjam/ compote

Steek wit brood uit als kerstboompjes. Smeer deze lekker in met paté. Daarop smeer je een dun laagje cranberryjam. De buitenkant doop je in spinaziepoeder (spinazie 2 uur drogen in oven van 100 graden Celsius gedroogd en dan fijnhakken). Klaar is je hapje!

‘Sneeuwpop’ van eieren

Gekookt en gepeld kippenei
Gekookt en gepeld kwartelei
Dunne sjaal van paprika
Knoopjes van sesamzaad
Neus van wortel
Cocktailprikkers

Kook de eitjes goed hard. Prik een normaal ei dicht op een kwartelei. Snijd een dun stukje paprika en vouw deze om de ‘nek’. Maak knoopjes van sesamzaad en een neusje van wortel.

Krentenbrood met zalm

Satéprikker
Ronde kleine steker
Krentenbrood
Gerookte zalm
Mascarpone

Steek rondjes uit krentenbrood. Leg daarop een klein plakje gerookte zalm. Daarop een quenelle mascarpone. Een quenelle is een klein schepje met een lepeltje. Daarop leg je een plakje krentenbrood. Dan weer een plakje zalm en een quenelle mascarpone. Om het aan elkaar vast te maken steek je er een satéprikker doorheen.

Komkommer kerstboom

Mini aardebloempotje
Likker (spatel)
Spuitzak
Kerstboomsteker
2 plakjes roggebrood
50 gram roomkaas met daar fijngehakte dille doorheen
1/2 komkommer

Steek een kerstboom uit een dikke plak komkommer. Vul het bloempotje tot 2/3  met roomkaas. Bedek het oppervlak met roggebroodkruim. Steek de komkommer kerstboom erin. En je hebt een eetbare kerstboom!

Kerstmannetje van een cc-tomaatje (3 stuks)

3 stuks cc-tomaatje
50 gram roomkaas
6 kruimels roggebrood
3 neusjes van peen

Snijd van de tomaat een kapje van de bolle kant eraf. Haal de binnenkant uit de tomaat. Zout en peper de binnenkant, dan smaakt het straks lekkerder. Maak een klein balletje roomkaas. Leg deze in de tomaat. Spuit met een kartelspuitzak roomkaashaar en een baard op het bolletje. Lekkere kerstmannetjes van tomaatjes!

Kerstei

3 gekookte eieren. 
50 gram roomboter
Spuitzak met kartelspuitmondje
Steelpannetje
Water
Schuimspaan
Schaar
Loempiavel
Oven

Kook de eieren lekker hard en haal het eigeel eruit. Meng het eigeel met zachte boter (niet gesmolten). Meng er gesneden mint, peper en honing doorheen. Doe dit mengsel in de spuitzak. Spuit de lege eieren vol met dit lekkere mengsel. Maakt ze mooi door de loempiavellen in een vorm van kerstboompjes af te bakken. Dan worden ze lekker krokant.

Een smiley van mini boterham

Stekers (rond)
Mini boterham
Dunschiller
Plakje bospeen
Zwarte olijf
Paprika

Maak met de ingrediënten en belegde boterham in de vorm van een smiley! Maak oogjes van de olijfjes, een neusje van de peen en een mondje van paprika.

Glaasje driekleuren yoghurt

Blender
Spatel/likker/bekkens
Onderste laag Griekse yoghurt
Daarop laag yoghurt met bramenpuree
Daarop laag (yoghurt met een paar gepureerde spruiten, paar blladjes spinazie en vanillesuiker)

Maak een klein glaasje met driekleuren yoghurt. De onderste laag is Griekse yoghurt. Daarna doe je er een laagje bramenpuree op. Daarop mag je weer een laagje Griekse yoghurt, gemengd met gepureerde spruiten, spinazie en vanillesuiker, leggen. Dan heb je drie kleuren yoghurt!