Douwe Bob

Douwe Bob is nog maar 22 jaar, maar is al hartstikke beroemd. In 2012 won hij het televisieprogramma ‘De beste singer-songwriter van Nederland’. Meryn gaat samen met hem optreden voor de Zapp Music Challenge. Twee gitaartalenten op één podium!

Het muziek maken heeft Douwe Bob niet van een vreemde. Zijn vader Simon Postuma zat ook al in een band. Douwe Bob begon al op zijn zesde met piano spelen, vooral in de stijlen klassiek en jazz. Sinds zijn veertiende speelt hij daarnaast ook gitaar. Als hij muziek schrijft en speelt, laat hij zich inspireren door countrymuziek en liedjes uit de jaren zestig en zeventig.


In 2013 kwam Douwe Bob´s eerste cd uit. De meeste nummers die daarop staan schreef hij toen hij in Marokko op vakantie was. In datzelfde jaar stond hij ook op het festival Pinkpop en werd er een documentaire over hem gemaakt waarin je kon zien hoe de relatie met zijn vader is. Volgend jaar staat er iets heel spannends voor Douwe Bob op de planning: dan gaat hij Nederland vertegenwoordigen op het Eurovisiesongfestival in Zweden. Duim jij al voor ‘m?