Alain Clark

Hij kan supergoed zingen en draagt héél vaak een petje. Rara, wie is dat? Heel goed: Alain Clark! Deze Nederlandse zanger heeft al een heleboel bekende liedjes gemaakt en Yaell zal samen met hem optreden. Als dat geen knalfeest wordt!

Alain Clark is 36 jaar en is geboren in Haarlem. Je kent hem van zijn populaire liedjes, zoals ‘This ain’t gonna work’ en ‘Father & Friend’. Die laatste is een duet tussen Alain en zijn vader Dane. Het nummer gaat over een vader en een zoon die erg veel van elkaar houden, en de vader probeert dan niet alleen een vader te zijn, maar ook een vriend. 

Tegenwoordig zingt Alain in het Engels, maar de teksten van zijn eerste nummers waren in het Nederlands. Om zijn vak goed te leren woonde hij drie jaar lang in de Verenigde Staten. In 2004 kwam Alains allereerste album uit, met daarop zijn bekende liedje ‘Heerlijk’. In de jaren daarna heeft hij verschillende hits gehad. Alain won zelfs prijzen: de Zilveren Harp kreeg hij in 2004 en de Mega Award in 2007. Twee jaar daarna won hij ook nog eens de Edison Music Award voor beste mannelijke artiest.