Jungle By Night

‘Oerwoud in de nacht’: dat betekent de naam van de Amsterdamse band Jungle by night. De naam komt uit Artis vandaan, waar tot 2011 een nachtdierenhuis zat met onder andere grottenzalmen en vleermuizen. Van die beesten merk je niets als de band aan het optreden is. Anna-Luna mag voor Zapp Music Challenge optreden met Jungle by night. Heel cool, want zij zijn haar grote voorbeeld!

De band bestaat sinds 2009 en speelt een mix van afrobeat, Ethio-jazz (dat is jazz in Afrikaanse stijl), funk, dub en rock. Er zitten wel 9 mensen in en ze spelen allerlei verschillende instrumenten. Zo is er een trompetist, een saxofonist en een drummer. Er zit zelfs een djembé bij! In 2010 trad Jungle by night voor het eerst op: ze speelden onder andere op buurtfestivals en in het voorprogramma van grote muzikanten als The Roots ft. John Legend en de Ethiopische jazzmuzikant Mulatu Astatke.

In 2011 brak het los: sindsdien doet de band superveel optredens. Ze hebben inmiddels al op allerlei festivals gestaan, zoals Lowlands, Sziget en North Sea Jazz. Jungle by night won zelfs een prijs: Radio 6 riep de band uit als Soul & Jazz Talent.