Kenny B

Praat Nederlands met me… éééven Nederlands met me… Ken je het deuntje? Het is het populaire liedje van Kenny B. De vioolspelende tweelingzussen Maaike en Suzanne worden voor Zapp Music Challenge aan Kenny gekoppeld. Als dat geen toffe samenwerking wordt… 

Kenny heet eigenlijk Kenneth Bron. Hij is in 1961 geboren in Paramaribo, de hoofdstad van Suriname. Zijn jeugd was niet zo makkelijk: hij werd geplaagd, zijn ouders zijn gescheiden en heeft in een internaat gezeten. Daarna had hij een eigen band, waarvan hij de leadzanger werd. Kenny B is niet alleen maar zanger geweest: in de jaren tachtig werkte hij voor het Nationale Leger van Suriname.

Vanaf 1991 woont Kenny in Nederland. Sindsdien is hij zanger in de stijlen reggae en dancehall. Van die superswingende muziek, dus! Kenny heeft een nummer 1-hit in Suriname gehad. Hij zong eerst alleen in Surinaams en Engels, maar toen hij begon met Nederlands zingen haalde hij meteen een nummer 1-hit in Nederland: Parijs! Er zijn een heleboel geinige parodieën gemaakt op dit nummer, zoals ‘Praat Rotterdams met me’ of ‘Proat Drèents mit mie’.