Maaike & Suzanne

Suzanne en Maaike uit Kortenhoef zijn een tweeling! Ze zijn pas 9 jaar en toch spelen ze al vier jaar viool. Dat is niet helemaal toevallig, ze komen uit een muzikale familie! Broer Erik speelt trompet, hun vader speelt piano en hun moeder is professioneel violiste bij het Radio Filharmonisch Orkest. Je zal het niet verwachten, maar soms is het ook wel eens gewoon stil in huis! Alleen het gegiechel van de zusjes is dan te horen.

Samen spelen is leuker dan alleen vinden ze. Het is dus niet zo gek dat ze allebei voor viool hebben gekozen! Ze hebben 1 keer per week les, maar oefenen iedere dag ongeveer drie kwartier. Soms is dat best veel, maar soms vliegt de tijd juist voorbij! In de les spelen ze niet samen. Als de een aan het spelen is, speelt de ander zonder geluid mee. Een soort luchtviool dus!

 Later zouden ze graag doen wat hun moeder doet: op pad met het orkest en lekker veel spelen! Ze hebben wel eens met Janine Jansen opgetreden. Dat was op het Internationaal Kamermuziekfestival in Utrecht. Met 100 andere jonge violisten stonden ze op het podium, vet toch? Ze vinden Janine Jansen geweldig! Of ze hetzelfde zouden willen doen als Janine Jansen weten ze niet. Zij is heel erg druk en de meiden hebben zelf ook een hele drukke agenda. Naast vioolspelen zitten ze op jazzles en op paardrijden.

Met vriendinnen luisteren ze naar veel verschillende soorten muziek, lang niet alleen klassieke muziek. Samen spelen met een dj? Of met een rapper? “Dat lijkt me cool!”