Johannes

Johannes is 15 jaar en woont in Den Haag. Hij zit in de derde klas van het gymnasium. Dat is niet zomaar een school, maar de School voor Jong Talent van het Koninklijk Conservatorium. Daar volgt hij gewone schoolvakken, maar ook muzieklessen.

Johannes is al vroeg begonnen met piano spelen. Dat deed hij al op zijn vierde! Op zijn negende begon hij met spelen in een orkest. Toen probeerde hij al wel eens voor de gein met potloden of sat├ęprikkers een dirigent na te doen. Drie jaar later is hij begonnen met dirigeer les.

Johannes speelt iedere dag wel twee uur piano! Dirigeren oefent hij ook steeds vaker. Dat is best bijzonder! Dirigeren doen de meeste mensen pas vanaf hun 18e. Het is best moeilijk, omdat je de muzikanten nodig hebt om te horen wat je voelt. Je doet met je linkerhand iets anders dan met je rechterhand en die techniek moet je heel vaak oefenen. Hij heeft al aan verschillende prijzen gewonnen op klassieke concoursen. Zijn grootste doom is om een solo-optreden te geven in een grote zaal, zoals het concertgebouw!

Johannes mag een nummer van Paul de Leeuw dirigeren in het Concertgebouw, samen met dirigent Jules Buckley en het Metropole Orkest. Hoe cool is dat?!