THE VOICE KIDS STOPT VOORLOPIG

Televisiezender RTL heeft besloten om The Voice Kids, The Voice Senior en The Voice of Holland voorlopig niet meer uit te zenden. Dat komt door heftige beschuldigingen tegen mensen die voor het programma werken.

Programmamaker Tim Hofman onderzoekt de misstanden voor zijn YouTube-serie #BOOS. De aflevering kwam donderdag online en is al meer dan 10 miljoen keer bekeken.  

Medewerkers van The Voice zouden seksuele dingen hebben gedaan met kandidaten van de talentenjacht, zonder dat zij dat wilden. De bandleider van het zangprogramma heeft bekend dat hij verkeerde dingen heeft gedaan en stopt daarom met zijn werk voor The Voice. Ook coach Ali B. en Marco Borsato worden beschuldigd door meerdere kandidaten, al zeggen zij dat ze onschuldig zijn. 

Zangeres Anouk wist hier niks van en stopt daarom als coach, laat ze weten op Instagram. ''Wat onwijs verdrietig en teleurstellend... Ik heb besloten dat ik niet terug wil komen bij The Voice. Ik wil niet werken op een plek waar mannen jarenlang misbruik hebben gemaakt van hun positie en er bewust voor is gekozen om het stil te houden en de andere kant op te kijken...'', aldus Anouk. 

Tot het einde van het onderzoek kunnen we dus niet meer kijken naar The Voice Kids, The Voice Senior en The Voice of Holland.